Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική - Θάνατος σε κλινική δοκιμή εμβολίου της Sinopharm

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική - Θάνατος σε κλινική δοκιμή εμβολίου της Sinopharm
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία μετά το θάνατο του υπουργού Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη είναι η πορεία του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική με το Περού να ανακοινώνει πως μια εθελόντρια που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm υπέκυψε από covid.
Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι κατόπιν εκτεταμένης έρευνας διαπιστώθηκε πως στην άτυχη γυναίκα είχε χορηγηθεί placebo και όχι το εμβόλιο.
«Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι ο θάνατος της συμμετέχουσας (στη δοκιμή τρίτης φάσης) δεν είχε σχέση με το εμβόλιο, καθώς έλαβε ψευδοφάρμακο, κατά συνέπεια θα ενημερώσουμε τους αρμόδιους φορείς και θα συνεχίσουμε (...) την κλινική μελέτη», ανέφερε το Πανεπιστήμιο Καγιετάνο Ερέδια, το οποίο έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της μελέτης γιαι το εμβόλιο.
Όπως αναφέρεται, έχουν πλέον χορηγηθεί και οι δύο δόσεις είτε του εμβολίου ή του ψευδοφάρμακου στους 12.000 εθελοντές και οι ερευνητές οι οποίοι διεξάγουν τη δοκιμή του εμβολίου της Sinopharm παρακολουθούν το πώς αντιδρούν οι οργανισμοί τους.

Στο κόκκινο η Βραζιλία

Τα 9 εκατομμύρια κρούσματα προσεγγίζει η Βραζιλία, η οποία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 61.963 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.214 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 218.878 νεκρούς επί συνόλου 8.933.356 εκατομμυρίων μολύνσεων, αποτελώντας τη δεύτερη χώρα παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων σε απόλυτα μεγέθη.

Μεξικό: Με ήπια συμπτώματα ο πρόεδρος

Με ήπια συμπτώματα εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Μεξικό Andres Manuel Lopez Obrador, ο οποίος μολύνθηκε από τον ιό την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο πρόεδρος τα πάει γενικά καλά και έχει μόνο πυρετό και πονοκέφαλο.
Το τελευταίο 24ωρο το Μεξικό ανακοίνωσε 1.743 θανάτους και 7.165 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά στο Μεξικό έχουν αναφερθεί 152.016 νεκροί επί συνόλου 1.788.905 μολύνσεων.
Όπως αναφέρεται, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκριθεί για χρήση και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Κολομβία για το θάνατο του υπουργού Άμυνας της χώρας που υπέκυψε σε ηλικία 69 ετών από τον κορωνοϊό.
Η Κολομβία μετρά πάνω από 51.700 θύματα εξαιτίας της COVID-19 και περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2.

Περιοριστικά μέτρα στη Βολιβία

Περιοριστικά μέτρα στην πρωτεύουσα Λα Παζ θα επιβληθούν από αύριο Πέμπτη 28/1 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας.
Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, θα εφαρμοστεί μια «νέα σειρά περιοριστικών μέτρων για να επιβραδυνθεί η κλιμάκωση των μολύνσεων» με απώτερο στόχο να μειωθούν οι συναθροίσεις σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.
Βάσει αυτών των μέτρων, τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν εκ περιτροπής, ανάλογα με τους αριθμούς των πινακίδων τους ενώ η πρόσβαση στις αγορές και στις τράπεζες θα επιτρέπεται βάσει των αριθμών των δελτίων ταυτότητας τις μονές και τις ζυγές μέρες.
Η Βολιβία έχει καταγράψει επίσημα πάνω από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 10.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης