Διεθνή

Παραμένει ο συναγερμός λόγω κορωνοϊού στην Κίνα παρά τη μείωση κρουσμάτων

Παραμένει ο συναγερμός λόγω κορωνοϊού στην Κίνα παρά τη μείωση κρουσμάτων
Αρχίζει η έρευνα του ΠΟΥ στην Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει ο συναγερμός στην Κίνα για την επιδημία του κορωνοϊού παρά τη μείωση κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη 26/1 ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 75 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 82 που ήταν την προηγουμένη.
Τα 55 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, έναντι 69 την προηγουμένη.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.862 ασθενείς με την COVID-19 (–23 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 111 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+1).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.272 μολύνσεων.

Αρχίζει την έρευνα ο ΠΟΥ

Εν τω μεταξύ, την έρευνα του για το πώς, το που και το πότε ξέσπασε η πανδημία στην πόλη Ουχάν αρχίζει η διεθνής ομάδα του ΠΟΥ, καθώς τα 13 μέλη του βγαίνουν εντός των επόμενων ωρών από την 14ημερη καραντίνα, στην οποία είχαν τεθεί.
Η έρευνα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια και πέρα από τα κρίσιμα επιστημονικά ερωτήματα που θέλουν απάντηση, υπάρχουν και πολιτικές παρενέργειες καθώς το Πεκίνο θέλει να δείξει στη διεθνή κοινότητα πως κινήθηκε με ταχύτητα, αξιοπιστία και διαφάνεια για την αντιμετώπιση του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης