Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλικά ομόλογα: Πτώση των αποδόσεων, καθώς οι αγορές προεξοφλούν πολιτική σταθερότητα

Ιταλικά ομόλογα: Πτώση των αποδόσεων, καθώς οι αγορές προεξοφλούν πολιτική σταθερότητα

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων αποκλιμακώθηκαν από 3 έως 5 μονάδες, με αυτή του 10ετούς να καταγράφει πτώση περίπου 4 μονάδες βάσης στο 0,61% με το spread στις 113 μονάδες

Σχετικά Άρθρα

Σε νέα τροχιά αποκλιμάκωσης βρέθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων σε όλες τις ωριμάνσεις, καθώς ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, θα επιχειρήσει να συστήσει νέα κυβέρνηση και οι επενδυτές προεξοφλούν το σενάριο αποφυγής των πρόωρων εκλογών και διατήρησης της (εύθραυστης) πολιτικής σταθερότητας, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

H δοκιμασία

«Εάν ο Conte καταφέρει να συστήσει νέα κυβέρνηση μέσα σε μία εβδομάδα με σταθερή πλειοψηφία, τότε τα spread και οι αποδόσεις θα καταγράψουν σημαντική μείωση.
Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο όμως η χώρα θα περάσει μία δοκιμασία», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της ING.
Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων αποκλιμακώθηκαν από 3 έως 5 μονάδες βάσης σε ολόκληρη την καμπύλη, με αυτή του 10ετούς να καταγράφει πτώση περίπου 4 μονάδες βάσης στο 0,61% με το spread στις 113 μονάδες βάσης.

Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, δεν σημειώθηκε αξιόλογη μεταβολή όπως συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ στα 66 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 42 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,68% με το spread στις 121 μονάδες βάσης, ενώ στο πενταετές η απόδοση κινήθηκε στο 0,06%.

ΗΠΑ

Ενώ όμως στην Ιταλία φαίνεται να αποφεύγεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι ανησυχίες για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης στις ΗΠΑ ώθησαν τους επενδυτές στην ασφάλεια των γερμανικών κρατικών ομολόγων.
Ως εκ τούτου, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε προς στιγμή σε χαμηλό δύο εβδομάδων για να ενισχυθεί οριακά μόνο προς το τέλος της συνεδρίασης στο -0,53%.
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κοντά στο 1,02%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης