Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει μετά τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer; - Το παράδειγμα του Ισραήλ

Τι συμβαίνει μετά τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer; - Το παράδειγμα του Ισραήλ
Άκρως ενθαρρυντικά τα συμπεράσματα από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στο Ισραήλ μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ευρήματα που αν μη τι άλλο αποτελούν προάγγελο για το τι θα συμβεί αφού ολοκληρωθούν τα εμβολιαστικά προγράμματα ανά τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία μελέτης των ισραηλινών υγειονομικών αρχών, μόλις το 0,01% των πολιτών που εμβολιάστηκε με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από αυτούς τους εμβολιασμούς.
Ακόμα όμως και αυτοί που βρέθηκαν θετικοί, εμφάνισαν πολύ ήπια συμπτώματα της νόσου.

Ελάχιστοι οι θετικοί

Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι από ένα δείγμα 128.000 εμβολιασθέντων, οι οποίοι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μόλις οι 20 μολύνθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση.
Όπως αναφέρεται, οι υγειονομικές αρχές δεν εξέτασαν όλους όσους έκαναν τη δεύτερη δόση, αλλά έλεγξαν όσους ανέπτυξαν συμπτώματα ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που είχε ήδη μολυνθεί με τον ιό.
Αν και υποστηρίζεται, πως τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής είναι προκαταρτικά, οι ερευνητές κάνουν λόγο για εξαιρετικά ενθαρρυντικά ευρήματα.

Ήπια συμπτώματα

Βάσει της μελέτης, από τους 20 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί, το 50% αυτών υπέφερε από χρόνια νοσήματα.
Σε κάθε περίπτωση και οι 20 ασθενείς είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, βήχα, αδυναμία ή κόπωση.
Κανείς από αυτούς δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί.
Το ερώτημα βέβαια και η μεγάλη πρόκληση, στην οποία καλούνται να απαντήσουν τόσο η Pfizer όσο και οι άλλες φαρμακοβιομηχανίες των οποίων κυκλοφορούν τα εμβόλια, είναι το εάν αυτά είναι αποτελεσματικά και κατά των μεταλλάξεων του ιού.
Το Ισραήλ με πληθυσμό 9 εκατομμύρια πολίτες, είναι πρώτο παγκοσμίως στους εμβολιασμούς καθώς υπολογίζεται ότι έως σήμερα έχει εμβολιάσει συνολικά 2,5 εκατομμύρια πολίτες με την πρώτη δόση.
Συνολικά και τις δύο δόσεις έχουν λάβει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πολίτες.
213567543.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης