Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊβάν: Σε συναγερμό η πολεμική αεροπορία από την εισβολή κινεζικών βομβαρδιστικών

Ταϊβάν: Σε συναγερμό η πολεμική αεροπορία από την εισβολή κινεζικών βομβαρδιστικών
Κίνα και Ταϊβάν βρίσκονται στα μαχαίρια καθώς το Πεκίνο θεωρεί ότι η χώρα της ανήκει και αποτελεί δική της περιοχή
Σχετικά Άρθρα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η πολεμική αεροπορία της Ταϊβάν μετά την πτήση οκτώ κινεζικών βομβαρδιστικών και τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρα της.
Η κίνηση θεωρήθηκε εχθρική για την Ταϊβάν η οποία προχώρησε στην ανάπτυξη πυραύλων για την "επιτήρηση" των παραβιάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της νήσου.
Μάλιστα σε χάρτη του υπουργείου Άμυνας, φάνηκε τα κινεζικά αεροσκάφη να πετούν μεταξύ του νοτίου τμήματος της Ταϊβάν και των Νήσων Πράτας που ελέγχονται από την Ταϊβάν στη Νότια Σινική Θάλασσα, παραμένοντας ωστόσο μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Στα «μαχαίρια» Πεκίνο και Ταΐπέι

Κίνα και Ταϊβάν δεν διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις καθώς το Πεκίνο θεωρεί ότι η χώρα της ανήκει και ότι αποτελεί δική της περιοχή, ενώ η πολεμική της αεροπορία, πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές πτήσεις πάνω από τη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ του νότιου τμήματος της Ταϊβάν και των Νήσων Πράτας, στη Νότια Σινική Θάλασσα, κατά τους τελευταίους μήνες.
Συνήθως, πάνω από την αναφερόμενη περιοχή, πετούν ένα ή δύο κινεζικά αναγνωριστικά αεροσκάφη όμως είναι η πρώτη φορά που η Ταϊβάν έστρεψε τους πυραύλους της κατά των κινεζικών αεροπλάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης