Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump πιο δημοφιλής πολιτικός στις ΗΠΑ – Οι δημοκρατικοί σχεδιάζουν την παραπομπή Trump 8/2

O Trump πιο δημοφιλής πολιτικός στις ΗΠΑ – Οι δημοκρατικοί σχεδιάζουν την παραπομπή Trump 8/2
Ο Biden με βαθμολογία αποδοχής κάτω από τον Trump ως Πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που με βάση τις δημοσκοπήσεις ο Trump είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στις ΗΠΑ, οι δημοκρατικοί σχεδιάζουν παραδώσουν στη Γερουσία το άρθρο της κατηγορίας εναντίον του πρώην Προέδρου Donald Trump... με στόχο παραπομπή 8 Φεβρουαρίου 2021.
Ο Schumer εκπρόσωπος των δημοκρατικών, έχει εξετάσει το θέμα με την Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων Nancy Pelosi (D-CA).
Ο Trump θα κατηγορηθεί από τους δημοκρατικούς για «υποκίνηση εξέγερσης» για τις ταραχές στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Ο Γερουσιαστής Mitch McConnell (R-KY) των ρεπουμπλικάνων ζήτησε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα.
«Έχω μιλήσει με τον Ρεπουμπλικανικό επικεφαλής στην Γερουσία για το χρονοδιάγραμμα και τη διάρκεια της δίκης, αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, θα διεξαχθεί δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα υπάρξει ψηφοφορία για το κατά πόσον θα καταδικαστεί ο πρόεδρος», δήλωσε ο Schumer.
Ο McConnell πρότεινε να καθυστερήσει η έναρξη της διαδικασίας μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου για να δοθεί χρόνος στον Trump να προετοιμάσει την νομική του άμυνα.
Ορισμένοι γερουσιαστές, όπως Lindsey Graham (R-SC) και ο Tom Cotton (R-AR), έχουν υποστηρίξει ότι η δίκη του πρώην προέδρου είναι αντισυνταγματική.

Ο Biden με βαθμολογία αποδοχής κάτω από τον Trump ως Πρόεδρος

Η βαθμολογία αποδοχής του Προέδρου Joe Biden ήταν χαμηλότερη από τις βαθμολογίες των δύο προκατόχων του όταν ανέλαβαν την εξουσία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Rasmussen.
Η δημοσκόπηση στις 22 Ιανουαρίου έδειξε ότι το 48% των πιθανών ψηφοφόρων των ΗΠΑ ενέκρινε τον Biden, ενώ το 45% την απέρριψε.
Η Rasmussen είναι η μόνη εταιρία δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ που παρακολουθεί την βαθμολογία έγκρισης των προέδρων σε καθημερινή βάση.
Το 36% σίγουρα εγκρίνει τον Biden και το 38% σίγουρα τον απορρίπτει.
Όταν ο Πρόεδρος Trump ξεκίνησε τη θητεία του στις 20 Ιανουαρίου 2017, η βαθμολογία έγκρισής του ήταν στο 56% και το 44% ήταν κατά.
Για τον Obama στις 20 Ιανουαρίου 2009, η Rasmussen ανέφερε βαθμολογία έγκρισης 67% έναντι 32% κατά.
Biden_BN.jpg

Σκληρή κριτική

Η κυβέρνηση Biden ήδη επικρίνεται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο Biden υλοποιεί κινήσεις προς τη λάθος κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος επαναφέρει την αποτυχημένη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα - μια τρομερή συμφωνία που θα πλήξει τις εργαζόμενες αμερικανικές οικογένειες χωρίς καμία διαβεβαίωση ότι η Κίνα ή η Ρωσία θα τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ έχουν ήδη μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η Κίνα και άλλα έθνη τις έχουν αυξήσει παραβιάζοντας την συμφωνία.
Ο Biden ακύρωσε επίσης μονομερώς τον αγωγό Keystone XL»
«Η πρώτη-προτεραιότητα ήταν να σκοτώσουμε χιλιάδες αμερικανικές θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των συνδικάτων, να απογοητεύσουμε τον ισχυρό σύμμαχό των ΗΠΑ τον Καναδά και να αντιστρέψουμε μέρος των σχεδίων προς την ενεργειακή ασφάλεια.
Αυτό είναι ένα έργο που υποστηρίζει η φιλελεύθερη καναδική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Trudeau.

Κατά της πολιτικής Biden οι αμερικανοί για το μεταναστευτικό

Συνολικά 2 στους 3 ψηφοφόρους ή 60% των πιθανών ψηφοφόρων των ΗΠΑ θεωρούν ότι το αμερικανικό κράτος δεν θα πρέπει να επιτρέπει την είσοδο σε μετανάστες.
Αυτό είναι διπλάσιο από το 30% των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να επιτρέπεται να εισέρχονται προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου εξεταστεί ξεχωριστά κάθε περίπτωση.
Ο Biden θέλει να νομιμοποιήσει σχεδόν 12 εκατ μετανάστες που έχουν εισβάλει στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης