Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισαγγελέας για Navalny: Υπάρχουν λόγοι για να χαρακτηριστεί πρόσωπο που διέπραξε έγκλημα

Εισαγγελέας για Navalny: Υπάρχουν λόγοι για να χαρακτηριστεί πρόσωπο που διέπραξε έγκλημα
Είναι για την ώρα κατηγορούμενος σε ποινική υπόθεση δυσφήμησης βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (σ.σ. Β’ ΠΠ), δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

 Υπάρχουν όλοι οι λόγοι για να χαρακτηριστεί ο Navalny ως πρόσωπο που διέπραξε έγκλημα, υποστήριξε ο Ρώσος εισαγγελέας Igor Krasnov
«Λαμβάνοντας υπόψιν την καταδίκη εναντίον του πριν αρκετά χρόνια, η οποία μπήκε σε νομική ισχύ, υπάρχει κάθε λόγος να τον χαρακτηρίσουμε άτομο που έχει διαπράξει έγκλημα. Επιπλέον, είναι για την ώρα κατηγορούμενος σε ποινική υπόθεση δυσφήμησης βετεράνου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (σ.σ. Β’ ΠΠ)» δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας στην εφημερίδα Kommersant.
Υπενθυμίζεται ότι ο Navalny συνελήφθη την Κυριακή (17/1/2021) λίγο μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από την Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 29 Ιανουαρίου, ένα άλλο δικαστήριο στη Μόσχα θα αποφασίσει εάν η ποινή του θα πρέπει να παραμείνει ως έχειν ή αν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Νέα δίκη την Τετάρτη (20/1)

Σημειώνεται ότι ο Navalny οφείλει να παραβρεθεί στο δικαστήριο την Τετάρτη (20/1) για ξεχωριστές κατηγορίες σε βάρος του, περί δυσφήμισης βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του.
Η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία διερευνά μεγάλα εγκλήματα, άνοιξε έρευνα για τον Navalny τον Ιούνιο (2020) για «δυσφήμιση της τιμής και της αξιοπρέπειας» του βετεράνου.

Οι κατηγορίες 

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανέφερε εκείνη την εποχή ότι ο βετεράνος είχε μιλήσει σε ένα διαφημιστικό βίντεο υπέρ των συνταγματικών τροποποιήσεων που εγκρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και που επιτρέπουν στον Πρόεδρο Putin να παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2036.
Ο Navalny απάντησε, δημοσιεύοντας βίντεο στο Twitter κι αποκαλώντας τον βετεράνο «ντροπή της χώρας», «άνθρωπο χωρίς συνείδηση» και «προδότη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης