Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πήρε περιττά κιλά λόγω της καραντίνας

Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού πήρε περιττά κιλά λόγω της καραντίνας
Παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες του κόσμου, εξέτασε τον αντίκτυπο του κορωνοϊού και των lockdowns
Σχετικά Άρθρα

Σχεδόν το 1/3 των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν αποκτήσει περισσότερο βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά την επίγνωση του γεγονότος ότι η παχυσαρκία επιφέρει βαρύτερα συμπτώματα αν νοσήσεις από κορωνοϊό
Παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες του κόσμου, εξετάζοντας τον αντίκτυπο του κορωνοϊού και των lockdown στις επιλογές υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, διαπίστωσε ότι, ενώ πολλοί γνωρίζουν την πιθανή σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων κορωνοϊού, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποκτούν συνεχώς βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αποκτήσει περιττό βάρος!

Πολλοί (45%) γνωρίζουν ότι υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των πιο σοβαρών συμπτωμάτων της covid-19.
Για να μειωθεί η πιθανότητα σοβαρότητας των συμπτωμάτων του κορvνοϊού, περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η άσκηση (38%) θα βοηθούσε στην απώλεια βάρους (17%). Από το 45% των ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν βάρος, παγκοσμίως, σχεδόν τα 2/3 (62%) θέλουν να χάσουν βάρος που δεν αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μόνο το 15% εκείνων που προσπαθούν να χάσουν βάρος το κάνουν για να μειώσουν τον κίνδυνο του κορωνοϊού.
Η πανδημία οδήγησε στην αύξηση βάρους, αλλά υπάρχουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μελέτη σε 30 χώρες 

Και στις 30 χώρες, όπου έγινε η μελέτη, το ένα τρίτο (31%) των ανθρώπων απέκτησε βάρος από την έναρξη της πανδημίας και μετά.
Ωστόσο, το ποσοστό αύξησης βάρους ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών με περισσότερα από τα μισά άτομα να κερδίζουν βάρος στη Χιλή και τη Βραζιλία, (30-40%) να αυξάνουν το βάρος στο Περού, την Ινδία, την Ιταλία, τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία, ενώ στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ λιγότεροι από 1 στους 10 δήλωσαν ότι είχαν αποκτήσει βάρος.
Το ένα τρίτο του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε ότι είχαν αυξήσει το βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η μέση αύξηση βάρους ήταν 6,1 κιλά.
Κατά μέσο όρο, τα άτομα που αύξησαν το βάρος τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας (31% του παγκόσμιου πληθυσμού) έβαλαν επιπλέον 6,1 κιλά.
Η μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε στη Σαουδική Αραβία (κατά μέσο όρο 8 κιλά για το 35% του πληθυσμού που κέρδισε βάρος) και στο Μεξικό (κατά μέσο όρο 8,5 κιλά για το 34% που κέρδισε βάρος).
Οι αλλαγές σε άλλες συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και την υγεία ήταν πιο λεπτές και συγκεκριμένες.
Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από το ένα τέταρτο (27%) έκανε περισσότερη άσκηση, το 23% έκανε λιγότερη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης