Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο φορτώνει bitcoins

BlackRock: Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο φορτώνει bitcoins
Άλλος ένας επενδυτικός γίγαντας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Eίναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, με τρισεκατομμύρια assets στο χαρτοφυλάκιό της, μεταξύ αυτών πλέον και bitcoin.
Ο λόγος για την BlackRock, που ετοιμάζεται να τοποθετηθεί σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που σχετίζονται με το bitcoin.
Όπως επισημαίνει το MacroScope, στις 20 Ιανουαρίου η BlackRock έκανε την πρώτη της νύξη για αγορά bitcoin.
7.JPG
Tο bitcoin «νομιμοποιείται»

Όπως αποκαλύπτεται σχετικά, «σκοπεύει να συνάψει συγκεκριμένα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που έχουν ως υποκείμενο στοιχείο το bitcoin».
«Η επένδυση, όμως, ενός fund σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin μπορεί να ενέχει κίνδυνο ρευστότητας, καθώς αυτά δεν διαπραγματεύονται τόσο έντονα όσο άλλα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δεδομένου ότι η αγορά futures bitcoin είναι σχετικά νέα».
Η BlackRock σημείωσε επίσης ότι «τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin στα οποία μπορούν να επενδύσουν τα funds είναι futures που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης σε χρηματιστήρια εμπορευμάτων που είναι εγγεγραμμένα στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης ΣΜΕ Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission - CFTC).
Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, παρατήρησε ότι το bitcoin «νομιμοποιείται» ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά προειδοποίησε ότι «πρέπει πρώτα να περάσουμε από πολλά στάδια για να δούμε αν πρόκειται για μια βιώσιμη αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης