Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank – Δημοσκόπηση: «Φούσκα» στο Bitcoin και τις τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ «βλέπουν» οι επενδυτές

Deutsche Bank – Δημοσκόπηση: «Φούσκα» στο Bitcoin και τις τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ «βλέπουν» οι επενδυτές

Οι 9 στους 10 θεσμικούς επενδυτές θεωρούν ότι το κρυπτονόμισμα και μετοχές των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρείων είναι υπερτιμημένες και αναμένουν διόρθωση

Σχετικά Άρθρα

Καταγράφεται αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των επενδυτών όσον αφορά τις «φούσκες» στη χρηματιστηριακή αγορά και στην κορυφή των… υποψηφιοτήτων βρέθηκαν το κρυπτονόμισμα bitcoin και τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, «φούσκες» στις αγορές βλέπουν αυτή τη στιγμή σχεδόν οι 9 στους 10 θεσμικούς επενδυτές, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της Deutsche Bank, στην οποία συμμετείχαν 627 επαγγελματίες στο πεδίο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από ολόκληρο τον κόσμο.
Την ίδια ώρα, θεωρούν περισσότερο πιθανό να χάσει η μετοχή της Tesla το 50% της αξίας της σε διάστημα 12 μηνών.

Η βεβαιότητα

Το 89% απάντησε ότι βλέπει πολλές υπερβολικές αποτιμήσεις στις αγορές σήμερα, με την προφανέστερη υπερβολή να εντοπίζεται στο Bitcoin, το οποίο βαθμολογήθηκε με 8,7 (με κλίμακα από το 1 έως 10) στην κλίμακα της φούσκας.
Μάλιστα το 50% των ερωτηθέντων βαθμολόγησε το κρυπτονόμισμα με 10, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό αποτελεί «φούσκα».
Η επόμενη «φούσκα» εντοπίζεται στις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές, με μέση βαθμολογία 7,9.
Αντίθετα, στις μη τεχνολογικές μετοχές της Wall Street και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν εντοπίζονται επενδυτικές «φούσκες», αφού αυτά βαθμολογούνται στο 4,7 και 4,3 αντίστοιχα.

Tesla

Όταν ερωτήθηκαν για τις προοπτικές του Bitcoin και της μετοχής της Tesla σε ορίζοντα 12 μηνών, η πλειονότητα των ειδικών απάντησε ότι θεωρεί πιθανότερο να χάσουν τη μισή από την αξία τους παρά να τη διπλασιάσουν σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, στο διάστημα αυτό.
Ανάμεσα στις δύο επενδύσεις, αυτή που κρίνεται ως πιο επισφαλής είναι η Tesla.

Ο ρόλος της Fed

Όσο για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει έντονη διόρθωση στις αγορές οι απαντησεις επικενρώθηκαν στη δράση των κεντρικών τραπεζών.  
Με δεδομένο ότι οι χαλαρές νομισματικές συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία της, οι αναλυτές της Deutsche Bank ρώτησαν τους θεσμικούς επενδυτές σχετικά με το πότε περιμένουν ότι η Fed θα συσφίξει τη νομισματική πολιτική την οποία ασκεί.
Το 71% δεν περιμένει το λεγόμενο tapering (σ.σ. το στάδιο κατά το οποίο μια κεντρική τράπεζα θεωρεί ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν απαιτεί περαιτέρω ώθηση από τη νομισματική πολιτική) πριν από το τέλος του 2021.

Η εκτόξευση των αποτιμήσεων


www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης