Τελευταία Νέα
Διεθνή

Couche-Tard: Θέλει νέα ευκαιρία για να ολοκληρώσει το deal των 20 δισ. δολ. με τη Carrefour

Couche-Tard: Θέλει νέα ευκαιρία για να ολοκληρώσει το deal των 20 δισ. δολ. με τη Carrefour
Η κυβερνητική στάση, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται στους φόβους ότι η πώληση του μεγαλύτερου ιδιωτη εργοδότη στη χώρα θα ενισχύσει η ακροδεξιά
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο υποβολής νέας πρότασης για την εξαγορά της Carrefour άφησε ανοιχτό ο εκτελεστικός διευθυντής της καναδικής Alimentation Couche-Tard, μετά την άρνηση της γαλλικής κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του deal, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.
«Θέλουμε να κάνουμε αυτή τη συναλλαγή.
Εάν έχουμε σημάδια ότι το περιβάλλον μπορεί να αλλάξει.
Εάν αλλάξει η στάση της γαλλικής κυβέρνησης ή άλλων βασικών μετόχων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Brian Hannasch, ενημερώνοντας τους μετόχους.

Ασφάλεια τροφίμων

Η είδηση της προσπάθειας εξαγοράς της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από την Couche-Tard έγινε γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα.
Όμως, αμέσως, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, απέρριψε κάθε σενάριο πώλησης της εταιρείας.
«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας και γι’ αυτό δεν θα πουλήσουμε μια μεγάλη γαλλική εταιρεία λιανικής» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή.
Η τελευταία εκμεταλλεύεται καταστήματα και πρατήρια καυσίμων.

Εναλλακτική προσέγγιση

Με μια συμφωνία που έχει αποκλειστεί, οι εταιρείες δήλωσαν ότι είχαν αποφασίσει αντ 'αυτού να εξετάσουν ευκαιρίες ανταλλαγής πρακτικών σχετικά με τις αγορές καυσίμων, τη συνεργασία σε ιδιωτικές ετικέτες και τη διανομή σε αλληλεπικαλυπτόμενα δίκτυα.
«Αυτή είναι μια καλύτερη προσέγγιση.
Δεν χάνουμε ούτε τον έλεγχο όσον αφορά τη διανομή και την ασφάλεια των τροφίμων και ανοίγουμε συνεργασίες που μπορούν να αποφέρουν καρπούς για την Carrefour, καθώς και για τον καναδικό εταίρο της», δήλωσε ο Bruno Le Maire στο ραδιόφωνο RTL.
Παρά την αντίθεσή του στην εξαγορά της Carrefour από την Couche-Tard, η Γαλλία παρέμεινε ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις και παρέμεινε «η πιο ελκυστική χώρα στην Ευρώπη για ξένες επενδύσεις», πρόσθεσε

Οι προεδρικές εκλογές

Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα 18/1 εταιρεία που πραγματοποιεί αναλύσεις για το χώρο του λιανεμπορίου η Garnier & Co Clément Genelot έριξε την ευθύνη για το «ναυάγιο» στο deal στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2022 ως «πραγματικό εμπόδιο στη συμφωνία», εν μέσω φόβων ότι η πώληση του κορυφαίου ιδιωτικού εργοδότη της χώρας θα μπορούσε να ενισχύσει την ακροδεξιά.
Η Carrefour απασχολεί 105.000 άτομα στη Γαλλία και διαθέτει περίπου 8.000 καταστήματα, καθώς και τις παραδοσιακές υπεραγορές και σούπερ μάρκετ.
Η μετοχή της Carrefour στο Χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε σήμερα άνω του 6% , διολισθαίνοντας στα 15,55 ευρώ.
Από την πλευρά της, η μετοχή της Couche-Tard ενισχύθηκε κατά 3,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τελικά υλοποιούταν η εξαγορά, τότε το ύψος του deal θα ξεπερνούσε τα 20 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης