Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carrefour: Οριστικό όχι από την κυβέρνηση στη συγχώνευση με την καναδική Couche - Tard - «Βουτιά» 4% για τη μετοχή

Carrefour: Οριστικό όχι από την κυβέρνηση στη συγχώνευση με την καναδική Couche - Tard - «Βουτιά» 4% για τη μετοχή
Στον απόηχο των δηλώσεων Le Maire, η μετοχή της Carrefour υποχωρεί 4%
Την «ξεκάθαρη και οριστική» άρνηση της γαλλικής κυβέρνησης στην προσέγγιση μεταξύ του γαλλικού ομίλου σούπερ μάρκετ Carrefour και του καναδικού Couche-Tard,  δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire.
«Η θέση μου είναι ένα ευγενικό «όχι», αλλά σαφές και οριστικό», σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στα δίκτυα BFMTV και RMC, έχοντας ήδη διαμηνύσει από προχθές ότι δεν είναι υπέρ μια τέτοιας κίνησης στο όνομα της ‘διατροφικής ασφάλειας’ των Γάλλων.
«Αυτή η υγειονομική κρίση μας δίδαξε ένα πράγμα: ότι είναι η διατροφική ασφάλεια που είναι ανεκτίμητη», δήλωσε ο Le Maire.
«Η διατροφική ασφάλεια είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρας μας και ως εκ τούτου δεν εγκαταλείπουμε έναν από τους μεγάλους διανομείς της Γαλλίας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η «Carrefour είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της Γαλλίας με κοντά 100.000 υπαλλήλους» και ότι ο όμιλος «αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της διανομής τροφίμων στη χώρα μας».
Για να αντιταχθεί στην αγορά αυτή, η κυβέρνηση μπορεί να βασιστεί στις ρυθμίσεις για τον έλεγχο των ξένων επενδύσεων, που της επιτρέπουν να μπλοκάρει τις διαδικασίες εξαγοράς στον αγροδιατροφικό τομέα.
«Έχουμε το νομικό εργαλείο στη διάθεσή μας, προτιμώ να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω», αλλά το υπουργείο Οικονομίας θα το ενεργοποιήσει «εάν χρειαστεί», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Couche-Tard, με έδρα το Κεμπέκ, ανακοίνωσε προχθες ότι κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά ύψους 20 ευρώ ανά μετοχή για την Carrefour --τον μεγαλύτερος όμιλος λιανικής πώλησης στην ηπειρωτική Ευρώπη-- κυρίως σε μετρητά.
Στον απόηχο των δηλώσεων Le Maire, η μετοχή της Carrefour υποχωρεί 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης