Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Όσοι επενδύουν στο bitcoin… θα χάσουν τα χρήματά τους

UBS: Όσοι επενδύουν στο bitcoin… θα χάσουν τα χρήματά τους

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει υπαρξιακούς κινδύνους μακροπρόθεσμα

Σχετικά Άρθρα
Όσοι επενδύουν στο bitcoin… θα χάσουν τα χρήματά τους.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση της UBS για τους νέους επενδυτές στον κόσμο της κρυπτογράφησης, κόντρα στη φρενίτιδα που κυριαρχεί στα ψηφιακά νομίσματα.
Καθώς η Wall Street συμμετέχει στο ράλι του bitcoin, η ελβετική εταιρεία εκτιμά ότι οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα, αλλά η βιομηχανία αντιμετωπίζει υπαρξιακούς κινδύνους μακροπρόθεσμα.
«Δεν θα μπορέσει κανείς να σταματήσει τα κρυπτονομίσματα από το να φτάσουν στο μηδέν όταν μια καλύτερη σχεδιασμένη έκδοση εμφανιστεί, ή εάν οι κανονιστικές αλλαγές καταπνίξουν την πορεία τους», αναφέρει η UBS.
«Η Netscape και το Myspace είναι παραδείγματα εφαρμογών δικτύου που απολάμβαναν
δημοτικότητα αλλά τελικά εξαφανίστηκαν», προσθέτει.

Όλο και περισσότεροι στο διάλογο για τα κρυπτονομίσματα

Με το Bitcoin να κινείται στα 35.000 δολάρια, η περίφημη τάση των ασταθών περιουσιακών στοιχείων προκαλεί συζήτηση μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών χρημάτων στον κόσμο.
Ενώ οι διάσημοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Paul Tudor Jones και του Stan Druckenmiller εισέρχονται στον κλάδο, δεν είναι λίγοι οι κριτικοί που τα χαρακτηρίζουν ως τυχερά παιχνίδια, σκάνδαλο ή χειραγώγηση.
Βραχυπρόθεσμα, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να ανέβουν εκ νέου, εξαιτίας της δυναμικής της αγοράς, της θεσμικής υιοθέτησης και της περιορισμένης προσφοράς.
Αλλά μακροπρόθεσμα, η αγορά κινδυνεύει από κανονιστική παρέμβαση, αναφέρουν οι περισσότεροι, επικαλούμενοι την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει τις πωλήσεις σε ορισμένα προϊόντα κρυπτο-παραγώγων σε ιδιώτες επενδυτές.

Ποια είναι η δίκαιη τιμή;

Όπως και οι περισσότεροι αναλυτές, η UBS τονίζει ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι φούσκα, δεδομένης της δυσκολίας καθορισμού μιας δίκαιης αξίας για ένα περιουσιακό στοιχείο χωρίς ταμιακές ροές.
Άλλοι επενδυτές έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους τιμών για το bitcoin, λέγοντας ότι προορίζεται να συνεχίσει να αυξάνεται όσο περισσότερο οι θεσμικοί επενδυτές πωλούν τις χρυσές εκμεταλλεύσεις τους υπέρ του ψηφιακού νομίσματος για τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων.
Η Guggenheim Investments είπε ότι το Bitcoin μπορεί να αξίζει περίπου 400.000 δολάρια, ενώ οι στρατηγικοί της JPMorgan βλέπουν την τιμή στις 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα.
«Οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα πρέπει επομένως να περιορίσουν το μέγεθος των επενδύσεών τους σε ένα ποσό που μπορούν να χάσουν», ανέφερε η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης