Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ προς κυβερνήσεις: Αυξήστε τις δημοσιονομικές δαπάνες προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία

ΔΝΤ προς κυβερνήσεις: Αυξήστε τις δημοσιονομικές δαπάνες προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία

Τη στήριξη της στις τρέχουσες νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές εξαιτίας της πανδημίας εξέφρασε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ Kristalina Georgieva

Σχετικά Άρθρα

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανά τον κόσμο θα πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών, προκειμένου να συνεισφέρουν στο μέγιστο βαθμό στην επιστροφή των οικονομιών τους στην ανάκαμψη, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού Kristalina Georgieva δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες οικονομικές προβλέψεις, αλλά κατέστησε σαφή την προτροπής της προς τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δαπάνες τους και ότι μία συγχρονισμένη διεθνής προσέγγιση ήταν καλύτερη για τη επίτευξη των στόχων ως προς την ανάπτυξη. 
Το 2020, το ΔΝΤ παρείχε υποστήριξη σε 83 χώρες, επισήμανε.

Ξοδέψτε...

«Όσον αφορά τις πολιτικές που ακολουθούνται αυτήν τη στιγμή – πράγμα πολύ ασυνήθιστο για το ΔΝΤ - ξεκινώντας από τον Μάρτιο θα έλεγα: «Παρακαλώ, ξοδέψτε».
Ξοδέψτε όσο μπορείτε και στη συνέχεια δαπανήστε ακόμη περισσότερο», επισήμανε η Georgieva.
«Εξακολουθώ να υποστηρίζω την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στις υφιστάμενες συνθήκες και δημοσιονομικές πολιτικές οι οποίες προστατεύουν την οικονομία από την κατάρρευση σε μια στιγμή που όπου λόγω των μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις περιορίζεται η παραγωγή και η κατανάλωση», υπογράμμισε.

Πράσινη ανάπτυξη

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva ζήτησε, επίσης, μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία, όπως αυτή που έλαβε χώρα στην παραγωγή του εμβολίου για τον Covid-19, στην ώθηση για μετασχηματισμό της οικονομίας σε ψηφιακή και «πράσινη» κατεύθυνση.
«Το προσωπικό του ΔΝΤ υπολόγισε ότι η παροχή ενός συντονισμένου δημοσιονομικού κινήτρου εκ μέρους της G20 όσον αγορά τις υποδομές της «πράσινης» οικονομίας, εάν γίνει με συντονισμένο τρόπο, θα αποφέρει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη κατά τα 2/3... σε σύγκριση με την περίπτωση που κάθε χώρα ενεργεί εξατομικευμένα», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης