Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νοσοκομείο επέτρεψε σε ηλικιωμένο ζευγάρι με κορωνοϊό να συναντηθούν για το «τελευταίο αντίο»

Νοσοκομείο επέτρεψε σε ηλικιωμένο ζευγάρι με κορωνοϊό να συναντηθούν για το «τελευταίο αντίο»
Όταν η κατάσταση της υγείας της 76χρονης επιδεινώθηκε, το νοσοκομείο επέστρεψε στο ζευγάρι να περάσει πολύτιμο χρόνο μαζί
Σχετικά Άρθρα

Κρατώντας ο ένας το χέρι το άλλου, ένα ζευγάρι που νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Βρετανίας κατάφερε να πει το τελευταίο αντίο.
Ο Jerry Jarret, 79 ετών, και η σύζυγός του 76 ετών, νοσηλεύονται σε διαφορετικούς θαλάμους στο νοσοκομείο Frimley Park στο Σάρεϊ, από όταν έγινε η εισαγωγή τους λόγω του ιού πριν από δύο εβδομάδες.
Όταν η κατάσταση της υγείας της 76χρονης επιδεινώθηκε, το νοσοκομείο επέστρεψε στο ζευγάρι να περάσει πολύτιμο χρόνο μαζί καθώς «φαινόταν να είναι στο τέλος».

Η συγκινητική επανένωση

Περιγράφοντας την επανένωση, η κόρη τους Cloe είπε στο BBC:
«Ο μπαμπάς ήταν σε καροτσάκι, έκλαιγε, άγγιξε το χέρι της και τα μάτια της άνοιξαν.
Ήταν ξύπνια και διαυγής και μπορούσε να μιλήσει».
Η ίδια είπε ότι οι γονείς της είναι μαζί 50 χρόνια και ευχαρίστησε το νοσοκομείο για τις «απίστευτες» προσπάθειές του να επιτρέψει στον πατέρα της να μοιραστεί περισσότερες στιγμές με τη σύζυγό του.
Όπως, τόνισε, το νοσοκομείο επέτρεψε στους γονείς της να ξανασυναντηθούν την Τετάρτη για «μια -δυο πολύτιμες ώρες ακόμη».
Σημείωσε ότι ο πατέρας της έδειχνε σημάδια βελτίωσης, αλλά είχε ακόμα μακρύ δρόμο.
«Έχει πολλά άλλα θέματα υγείας που θα κάνουν την ανάκαμψη λίγο πιο δύσκολη, αλλά πρέπει να παραμείνω θετική ότι θα ξεπεράσει αυτόν τον τρομερό ιό», τόνισε.
Αναφερόμενη στο προσωπικό του νοσοκομείου στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες εργασίας με τις διπλοβάρδιες, σημείωσε ωστόσο ότι καταφέρνουν να δείξουν συμπόνοια ακόμα και όταν είναι στα όριά τους συναισθηματικά και σωματικά.
Απαντώντας στην ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Νοσοκομείο Frimley Park είπε:
«Οι καρδιές μας είναι με εσάς και την οικογένειά σας. Χαιρόμαστε που το προσωπικό μας κατάφερε να κάνει αυτή τη στιγμή λίγο πιο εύκολη για όλους σας. Αυτή είναι πραγματικά η φροντίδα που δίνουμε και που έχει μεγαλύτερη σημασία».
Στην αρχή της πανδημίας, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους συγγενικά πρόσωπα μετά την εισαγωγή αυστηρών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Μαρτίου.
Νέες κατευθυντήριες γραμμές εισήχθησαν στις 15 Απριλίου για να επιτρέψουν σε στενούς συγγενείς να επισκέπτονται τα μέλη της οικογένειάς τους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία και κέντρα φροντίδας.
Οι κανόνες ορίζουν ότι οι περιττές επισκέψεις πρέπει να εξακολουθούν να είναι περιορισμένες, αλλά συμβουλεύουν ότι «οι επισκέψεις στο τέλος της ζωής … πρέπει να συνεχιστούν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης