Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία): Μπορούν να εμβολιαστούν και όσοι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό

Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία): Μπορούν να εμβολιαστούν και όσοι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό
O επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου, που ανέπτυξε το Sputnik V ανέφερε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, δύο με τρεις μήνες μετά την αποκατάσταση της υγείας τους
Σχετικά Άρθρα

Όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέσα σε δύο έως τρεις μήνες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Gamaleya.
O επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου, που ανέπτυξε το Sputnik V ανέφερε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, δύο με τρεις μήνες μετά την αποκατάσταση της υγείας τους.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής

Ο Alexander Gintsburg υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με τη σύσταση του υπουργείου, ότι όσοι έχουν αναρρώσει από την COVID-19 δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν.
«Ο άνθρωπος θα πρέπει να έχει αναρρώσει πλήρως, με την εργαστηριακή έννοια, που σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός θα πρέπει να έχει δύο ή τρία μοριακά τεστ αρνητικά.
Και φυσικά θα πρέπει να έχει αναρρώσει» επισήμανε ο Gintsburg, σχολιάζοντας ότι θα πρέπει να έχουν περάσει δύο έως τρεις μήνες μέχρι τον εμβολιασμό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειας και σε αυτή την περίπτωση τα αρνητικά μοριακά τεστ είναι αρκετά για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya.
«Εάν νοσηλευόσουν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα, τότε θα πρέπει να περιμένεις περίπου δύο μήνες, μέχρι να έχεις αναρρώσει φυσικά» δήλωσε.
Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό για τον έλεγχο των αντισωμάτων, μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τον Gintsburg, εάν το επίπεδο των αντισωμάτων για την εξουδετέρωση των ιών βρίσκεται στο 1:3200 ή περισσότερο, τότε δεν απαιτείται δεύτερη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης