Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Gamaleya: Η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό - γρίπη το 2022

Ινστιτούτο Gamaleya: Η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό - γρίπη το 2022
Κοινό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης φαίνεται πως θα ετοιμάσει η Ρωσία μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Σχετικά Άρθρα
Κοινό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης φαίνεται πως θα ετοιμάσει η Ρωσία μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
Η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει ένα κοινό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και της γρίπης μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, καθώς το Gamaleya έχει ήδη τελειοποιήσει την τεχνολογία για τη δημιουργία ενός τέτοιου εμβολίου, όπως δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου.
«Μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς» τόνισε ο Alexander Gintsburg.
Όπως εξήγησε ο Ρώσος μικροβιολόγος, η τεχνολογία για την ανάπτυξη τέτοιων εμβολίων έχει ήδη δοκιμαστεί και στην παρούσα φάση προσαρμόζεται για χρήση για τις διαφορετικές μεταλλάξεις της γρίπης και του κορωνοϊού.
«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε για τα στελέχη των ιών που έχουμε και έπειτα θα τα δοκιμάσουμε για τα νέα στελέχη.
Θα αρχίσουμε κλινικές δοκιμές στην αρχή της επόμενης χρονιάς» υπογράμμισε ο Gintsburg.

«Δεν υπάρχουν παρενέργειες» 

Παράλληλα, όπως τόνισε, οι ειδικοί εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των εθελοντών που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές του Sputnik V.
Και όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2021.
«Η παρακολούθηση της υγείας των εθελοντών συνεχίζονται, δεν υπάρχουν παρενέργειες, όλοι είναι καλά» σχολίασε ο Gintsburg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης