Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σάλος με την ποδηλατάδα του Johnson εν μέσω σκληρού lockdown

Βρετανία: Σάλος με την ποδηλατάδα του Johnson εν μέσω σκληρού lockdown
Η βόλτα που έκανε με το ποδήλατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δεν ήταν παράνομη, δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου
Σχετικά Άρθρα

Η βόλτα που έκανε με το ποδήλατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson σε πάρκο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 11,2 χιλιομέτρων από την Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήταν παράνομη, δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου μετά τον σάλο που ξέσπασε για την τήρηση των αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Βρετανική αστυνομία: Δεν ήταν παράνομη

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι παράνομη», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC η αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.
Η ίδια σημείωσε παράλληλα ότι ένας σαφής ορισμός του τοπικού όσον αφορά τα μέτρα θα ήταν χρήσιμος.
«Οτιδήποτε προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια για τους αστυνομικούς και τον κόσμο εν γένει θα ήταν καλό», είπε.
Νωρίτερα ο Βρετανός υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την αστυνομία δήλωσε ότι οι τοπικές βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται βάσει του lockdown που έχει επιβληθεί μετά την κριτική που δέχθηκε ο Johnson για τη βόλτα αυτή που έκανε με το ποδήλατο από την Ντάουνινγκ Στριτ στο Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο.
Ερωτηθείς αν οι μεγαλύτερες βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται βάσει των κανόνων του lockdown, ο υφυπουργός δήλωσε στο Sky News:
«Ναι. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο να κάνει όταν ασκείται είναι να μένει σε τοπικό επίπεδο, τώρα το τοπικό επίπεδο είναι ανοιχτό σε ερμηνείες αλλά ο κόσμος γνωρίζει εν γένει τι σημαίνει τοπικό».
«Αν πραγματικά (…) κάνεις άσκηση και δεν βγαίνεις έξω για άλλον σκοπό, κοινωνικούς σκοπούς, τότε αυτό φαίνεται απολύτως λογικό», συμπλήρωσε.
Η Evening Standard του Λονδίνου έγραψε ότι ο πρωθυπουργός εθεάθη στο Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο την Κυριακή 10/1.
Η Βρετανία, η οποία έχει πληγεί από ένα παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό, αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια έξαρση των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19.
Σε μερικά τμήματα του Λονδίνου ένας στους είκοσι ανθρώπους πιστεύεται τώρα ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης