Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Ουάσινγκτον - FBI: Τρία σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο

Ο Trump θέτει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Ουάσινγκτον - FBI: Τρία σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο
Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον Trump ο οποίος ενημερώθηκε από το FBI ότι υπάρχει σχέδιο τριών επιθέσεων στο Καπιτώλιο αλλά και σχεδιάζονται διαδηλώσεις σε 50 Πολιτείες
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ουάσινγκτον ύστερα από σχετική απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ  Donald Trump, ενόψει και της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου 2021.
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- το εξής:
«Ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε σήμερα (11/01, τοπική ώρα) ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια της Κολούμπια και διέταξε τη διοίκηση της Ομοσπονδιακής Βοήθειας να συνδράμει τις προσπάθειες της Περιφέρειας λόγω της έκτακτης ανάγκης σχετικά με την 59η ορκωμοσία Προέδρου των ΗΠΑ».

Οι τρεις επιθέσεις που σχεδιάζονταν

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον Trump ο οποίος ενημερώθηκε από το FBI ότι υπάρχει σχέδιο τριών επιθέσεων στο Καπιτώλιο αλλά και σχεδιάζονται διαδηλώσεις σε 50 Πολιτείες.
Μια από τις τρεις επιθέσεις μάλιστα που ανακάλυψε ότι σχεδιάζονταν χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ένοπλη διαμαρτυρία στην αμερικανική ιστορία.
Στο FBI επικρατεί συναγερμός και με την απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιτρέπει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στις Ομοσπονδιακές αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Εξέγερση

Το σημείωμα αναφέρει επίσης ότι ένοπλη ομάδα απειλεί να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, την ίδια μέρα με σχέδιο για να δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης εξέγερσης και εκτεταμένα επεισόδια εάν το Κογκρέσο καθαιρέσει τον πρόεδρο Donald Trump από το αξίωμα.
Το υπόμνημα διανεμήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Κρίσεων του FBI ως σύνοψη των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν όσον αφορά τις απειλές μετά την πρωτοφανή επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Επί ποδός 15.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνοφρουράς μέχρι στιγμής βρίσκονται επί ποδός 6.200 στρατιώτες. 
Οι αμερικανικές Αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Trump, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων. 
Παράλληλα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για σχεδιαζόμενες ένοπλες διαδηλώσεις έξω από Καπιτώλια των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης