Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baidu: Ο ψηφιακός «γίγαντας» εισβάλλει στα ηλεκτροκίνητα ΙΧ

Baidu: Ο ψηφιακός «γίγαντας» εισβάλλει στα ηλεκτροκίνητα ΙΧ

Η εταιρεία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της Baidu, ρελάνς στην προσπάθεια της Apple

Σχετικά Άρθρα
Τη συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανακοίνωσε ο κινεζικός διαδικτυακός κολοσσός Baidu τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου καθώς ενώνει τις δυνάμεις του με την αυτοκινητοβομηχανία Geely, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μονάδα θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της Baidu.
Η Baidu θα έχει πλειοψηφικό μερίδιο, ενώ η Geely μειοψηφικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Για την κατασκευή των αυτοκινήτων υπεύθυνη θα είναι η Geely, ενώ η Baidu θα επικεντρωθεί στο λογισμικό και ευρύτερα την στο τεχνολογική υποδομή των ΙΧ.
Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει λογισμικό για οχήματα χωρίς οδηγό με την ονομασία Apollo τα οποία παρουσίασε σε δημόσια test drive ρομποτικών ταξί στο Πεκίνο.

Εφαρμογή

Επιπλέον διαθέτει εφαρμογή χαρτών και τεχνολογία φωνητικού βοηθού, το DuerOS, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.
Την ίδια ώρα πολύ κοντά στο να κλείσουν συμφωνία είναι η αμερικανική Apple με την κορεάτικη Hyundai επίσης για την δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Hyundai και η Apple συνεργάζονται ήδη στο CarPlay, το λογισμικό της Apple για τη σύνδεση iPhone στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Apple - Hyundai

Από την άλλη, αρκετοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Apple μπορεί να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική πλατφόρμα και τις εγκαταστάσεις της Hyundai προκειμένου να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής οχημάτων.
Αναλυτές εκτιμούν ότι μία συνεργασία της Apple με τη Hyundai προκαλεί μεγάλη αίσθηση και θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έχει προσεγγίσει αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW.
Η Huyndai ωστόσο θεωρείται από τις πιο ανοικτές σε συνεργασίες αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμη και με εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με αναλυτές. Αυτός ο μεγάλος αριθμός συνεργασιών καθιστά τη Hyundai ιδιαίτερα ελκυστικό εταίρο για την Apple, σύμφωνα με αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης