Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Volkswagen φοβάται τον ανταγωνισμό από το αυτοκίνητο της Apple

H Volkswagen φοβάται τον ανταγωνισμό από το αυτοκίνητο της Apple
Πρόκληση για την Volkswagen η είσοδος των τεχνολογικών γιγάντων στην αυτοκίνηση, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters
To φόβο του όσον αφορά την «εισβολή» των τεχνολογικών κολοσσών στην αυτοκινητοβιομηχανία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.
O ίδιος υπογράμμισε ότι οι φιλοδοξίες των εταιρειών τεχνολογίας για την είσοδο στην αγορά αυτοκινήτου συνιστούν μεγαλύτερη πρόκληση για το γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων από ό,τι ο ανταγωνισμός εκ μέρους των παραδοσιακών παικτών, όπως η Toyota Motor Corp.

Ο νέος ανταγωνισμός

«Αναμένουμε νέους παίκτες που, δίχως αμφιβολία, θα επιταχύνουν τις αλλαγές στη βιομηχανία αυτοκινήτου και θα φέρουν νέες δεξιότητες», ανέφερε ο κ. Diess σε ανάρτησή του στο LinkedIn, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την Apple να σχεδιάζει την ανάπτυξη αυτοκινούμενου αυτοκινήτου.
«Η απίστευτη χρηματιστηριακή αποτίμηση και η πρακτικά απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους μάς προκαλούν τον σεβασμό», αναφέρει ο ίδιος.

Ηλεκτροκίνηση

Ο 62χρονος Diess εξασφάλισε νέα ψήφο εμπιστοσύνης από το εποπτικό συμβούλιο της VW αυτό το μήνα και βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις για το 2021, χρονιά κρίσιμη για το γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων στις προσπάθειες να επιταχύνει τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση με νέα μοντέλα, όπως το ID.4 compact SUV και τη νέα έκδοση του Porsche Taycan.
«Το έχω πει και στο παρελθόν: Η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο θα είναι και πάλι εταιρεία κινητικότητας (mobility).
Θα μπορούσε να είναι η Tesla, Apple ή Volkswagen», ανέφερε ο Diess.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης