Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εuractiv: Πως αντιμετώπισε η ευρωπαϊκή ακροδεξιά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Εuractiv: Πως αντιμετώπισε η ευρωπαϊκή ακροδεξιά την εισβολή στο Καπιτώλιο
Μεταξύ αποδοκιμασίας της εισβολής στο Καπιτώλιο και αυτοάμυνας ισορροπούν τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ απδοκιμασίας των επεισοδίων στο Καπιτώλιο και αυτοάμυνας, ισορροπούν τα ακροδεξιά και λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης, σύμφωνα με το Euractiv.
Οι ακροδεξιοί πολιτικοί της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Ολλανδία Geert Wilders, του μακροχρόνιου Βρετανού συμμάχου του Trump, Nigel Farage και του επικεφαλής της Lega στην Ιταλία Matteo Salvini, κατήγγειλαν τις ενέργειες των διαδηλωτών - υποστηρικτών του Trump.
Αλλά σε αντίθεση με τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, δεν επέρριψαν την ευθύνη για τις ταραχές τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν επιδιώξει να χρησιμοποιήσουν το μήνυμα "Make America Great Again" του Trump, στο πλαίσιο της δικής τους εκστρατείας.
Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Janez Janša, που θεωρείται ιδιαίτερα φλογερός υποστηρικτής του Trump, έκανε διάκριση μεταξύ του δημοκρατικού δικαιώματος διαμαρτυρίας και της βίας.
«Όλοι πρέπει να ανησυχούν πολύ για τη βία που συμβαίνει στην Ουάσινγκτον», ανέφερε ο ηγέτης του δεξιού Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος.
«Η δημοκρατία προϋποθέτει ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά η βία και οι απειλές θανάτου είναι ΠΑΝΤΑ λάθος».
Η Πολωνία, ο στενότερος σύμμαχος του Trump στην Ευρώπη, καταδίκασε τα γεγονότα, αλλά η απάντησή της ήρθε μόνο την επόμενη μέρα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρόεδρος Andrzej Duda σχολίασε ότι τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον ήταν ένα εσωτερικό ζήτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Andrej Babiš αφαίρεσε συμβολικά από τα social media το κόκκινο καπέλο με σύνθημα «Ισχυρή Τσεχία», το οποίο είναι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο καπέλο του Trump, με το σύνθημα «Make America Great Again».
Μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban και ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić, δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για τα έκτροπα στο Καπιτώλιο.

Στροφή από Γαλλία και Γερμανία

Σε μία αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης, η Marine Le Pen, επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (RN), η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από τα γεγονότα και αναγνώρισε τη νίκη του Joe Biden.
Καταδίκασε ωστόσο την απόφαση των Twitter και Facebook να αποκλείσουν τους λογαριασμούς του Trump.
Tα επεισόδια καταδίκασε και το κόμμα Ενναλακτική για τη Γερμανία (AfD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης