Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Νέο όχι της Γερουσίας στα τσεκ των 2 χιλ. δολ. - McConnel: Δεν θα περάσει το bullying

HΠΑ: Νέο όχι της Γερουσίας στα τσεκ των 2 χιλ. δολ. - McConnel: Δεν θα περάσει το bullying
Νέα άρνηση της αμερικανικής Γερουσίας για τα επιδόματα
Στη νέα άρνηση της αμερικανικής Γερουσίας προσέκρουσε η νέα προσπάθεια να αυξηθεί το νούμερο που θα αναγράφουν τα εβδομαδιαία τσεκ των Αμερικανών από τα 600 δολ. στα 2 χιλ. δολ.
Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής των γερουσιαστών δήλωσε:
«Δεν θα δεχτούμε άλλο bullying για τα επιδόματα».
Ειδικότερα, μετά την υπογραφή του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης των ΗΠΑ από τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Donald Trump, ο οποίος είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως την αύξηση των επιδομάτων προς τους Αμερικανούς πολίτες, το νομοσχέδιο με τα αυξημένα επιδόματα πέρασε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να προσκρούσει στη Γερουσία.
O επικεφαλής της Γερουσίας Mitch McConnel την προηγούμενη εβδομάδα είχε θέσει ένα μεγάλο στόχο:
Να υπερκεράσει το veto που είχε θέσει ο Donald Trump σε ό,τι αφορά τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 740 δισεκ. δολ.
Στον αντίποδα, δεν θέλει να δεσμευτεί να αυξήσει τα επιδόματα στα 2.000 δολ.
Οι Δημοκρατικοί, από την άλλη, θα ασκήσουν με τη σειρά τους τις δικές τους πιέσεις.
Στο πλευρό τους έχει τεθεί, μάλιστα, και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Chuck Schumer.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump είχε αρνηθεί να υπογράψει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας με 900 δισεκ. δολάρια, αφού το είχε χαρακτηρίσει ως αληθινή ντροπή και ζητώντας τροποποιήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των αμερικανικών νοικοκυριών, όπως για παράδειγμα να αυξηθεί από τα 600 δολάρια στα 2.000 δολάρια η ενίσχυση για τους Αμερικάνους που έχουν πληγεί οικονομικά από την επιδημία του κορωνοϊού.
Μάλιστα είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να προχωρήσει σε διορθώσεις, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα το μπλόκαρε.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικανοί εμμένουν στην αρνητική θέση τους για τα μέτρα ελάφρυνσης των αμερικανικών νοικοκυριών, διότι θεωρούν πως θα υπάρξει αναγκαστικά αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Σφοδρή αντίδραση Trump κατά της ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών: Θέλετε να πεθάνετε;

Κατά της ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών στράφηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
Αφού τους χαρακτήρισε αξιοθρήνητους, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες, έστρεψε εκ νέου τα πυρά του κατά του κόμματός του, πιέζοντας για την έγκριση του νέου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.
«Εκτός αν έχετε κάποια αυτοκτονική επιθυμία, να εγκρίνετε άμεσα την αύξηση των επιδομάτων από τα 600 δολάρια στα 1.000 δολάρια.
Μην αφήσετε την Big Tech να κλέψει τη χώρα.
Και μην αφήσετε τους Δημοκρατικούς να κλέψουν τις προεδρικές εκλογές».
Image
Το πακέτο των 900 δισ. δολ.

Το πολυαναμενόμενο πακέτο ανακούφισης των 900 δισ. δολ. αποτελούσε μέρος ενός πακέτου συνολικού ύψους 2,3 τρισ. δολ. που περιλάμβανε 1,4 τρισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως το τέλος του οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου.
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την επέκταση των συνήθων φορολογικών διατάξεων, μια φορολογική έκπτωση για εταιρικά γεύματα, την ίδρυση δύο μουσείων Smithsonian, την απαγόρευση αναπάντεχων ιατρικών λογαριασμών και την αποκατάσταση των επιδοτήσεων Pell για φυλακισμένους μαθητές.
Αν και το πακέτο τόνωσης των 900 δισ. δολαρίων είναι το ήμισυ του μεγέθους του νόμου, για τα κίνητρα των 2,2 τρισ. δολαρίων που ψηφίστηκε τον Μάρτιο, ο οποίος παρείχε τον πυρήνα των νομοθετικών του διατάξεων, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πακέτα ανακούφισης στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.
Θα αναβιώσει ένα συμπληρωματικό επίδομα ανεργίας για εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς με 300 δολάρια την εβδομάδα για διάστημα 11 εβδομάδων και θα προσφέρει μία ακόμη βοήθεια ύψους 600 δολαρίων σε άμεσες πληρωμές για ενήλικες και παιδιά.

Μοιράστηκε το επίδομα των 600 δολ. στους Αμερικανούς... εν αναμονή των 2 χιλ.

Οι προσπάθειες για την αύξηση του επιδόματος των Αμερικανών στα 2.000 δολάρια καθυστερούν, καθώς οι ηγέτες της Γερουσίας και οι Δημοκρατικοί εμφανίστηκαν διχασμένοι σχετικά με το αν θα το ψηφίσουν.
Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ άρχισε να στέλνει τα επιδόματα των 600 δολαρίων, αναμένοντας την ψήφιση της αύξησης για να καλύψει τη διαφορά έως τα 2.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης