Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca στην Κολομβία - Φεβρουάριο στη Μαλαισία η πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech

Κορωνοϊός: Εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca στην Κολομβία - Φεβρουάριο στη Μαλαισία η πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech
Tην πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer και BioNTech θα λάβει τον Φεβρουάριο του 2021 η Μαλαισία
Η Κολομβία υπέγραψε συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και AstraZeneca για την απόκτηση 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19.
Οι 20 εκατομμύρια δόσεις - 10 της Pfizer και 10 της AstraZeneca - που θα ληφθούν μέσω του μηχανισμού COVAX, θα καλύψουν δύο δόσεις για 20 εκατομμύρια ανθρώπους, εν αναμονή της έγκρισης από την εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας.
Ο μαζικός εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινώσει τις πρώτες εβδομάδες του 2021.

Τον Φεβρουάριο στη Μαλαισία  η πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer και BioNTech

Tην πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 των Pfizer και BioNTech θα λάβει τον Φεβρουάριο του 2021 η Μαλαισία, όπως μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Μαλαισία συμφώνησε να αγοράσει 12,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και βάσει της συμφωνίας, η Pfizer θα παραδώσει τις πρώτες ένα εκατομμύριο δόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν 1,7 εκατομμύριο δόσεις, 5,8 εκατομμύρια και 4,3 εκατομμύρια.
Πάντως, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, η κυβέρνηση έχει συνομιλίες και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια.
 
Κίνα: Στόχος να εμβολιαστούν εργαζόμενοι σε βασικούς τομείς

Η Κίνα θα έχει στόχο τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 όλων των εργαζομένων σε βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων όσων απασχολούνται στη βιομηχανία της αλυσίδας ψύξης, στα τελωνεία, τις υπηρεσίες υγείας, τις αγορές και τα δημόσια μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια της περιόδου του χειμώνα και της άνοιξης, όπως δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υγειονομικός αξιωματούχος.
Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού για να δημιουργήσει μια "ομαδική ασπίδα" κατά του νέου κορωνοϊού, η οποία θα προσφέρει ενεργή ανοσία στο κοινό, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας και διευθυντής της ομάδας εργασίας που είναι υπεύθυνη για την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης