Τελευταία Νέα
Διεθνή

McConnell (Γερουσία ΗΠΑ): Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο μέτρων τόνωσης εντός του 2020 – «Μπορούμε να το πετύχουμε»

McConnell (Γερουσία ΗΠΑ): Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο μέτρων τόνωσης εντός του 2020 – «Μπορούμε να το πετύχουμε»
Υπάρχει πεδίο συμβιβασμού με τους Δημοκρατικούς οι οποίοι υποστήριξαν μια διακομματική πρόταση για πακέτο μέτρων 908 δισ. δολ.
«Αισιόδοξες ενδείξεις» για την επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας πριν από το τέλος του έτους διέβλεψε ο αρχηγός της ρεπουμλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnel, σύμφωνα με δηλώσεις του την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.
«Ο συμβιβασμός είναι εφικτός.
Γνωρίζουμε πού συμφωνούμε.
Μπορούμε να το κάνουμε», υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής.
Το κατά πόσον οι Δημοκρατικοί, που έχουν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την κύρωση οποιουδήποτε νομοσχεδίου στη Γερουσία, θα αποδεχθούν τη συμβιβαστική πρόταση του McConnell αναμένεται να φανεί.
Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσίας Chuck Schumer την Τετάρτη (2/12) αποδέχθηκαν τη διακομματική πρόταση που περιλαμβάνει 908 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως σημείο εκκίνησης για συνομιλίες με τον McConnell.
Πρόταση την οποία ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία είχε απορρίψει καθώς επιμένει στο δικό του σχέδιο για ένα «περιορισμένο και στοχευμένο» πακέτο ύψους 500 δισ. δολ.

Η πρόταση McConnell

Την Πέμπτη (3/12), ο McConnell επέμεινε σε μια συμφωνία παρόμοια με αυτήν που έχει ήδη προτείνει.
Περιλαμβάνει χρηματοδότηση δανείων από το Πρόγραμμα Προστασίας Μισθών και πόρους για την εκπαίδευση και την διανομή εμβολίων.
Οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν όλες τις προτάσεις αυτές.
Ωστόσο, περιλαμβάνει ένα κομμάτι που οι Δημοκρατικοί θεωρούν τοξικό:
Προστασία για την αστική ευθύνης έναντι τρίτων επιχειρήσεις και πανεπιστήμια.
Η Pelosi και ο Schumer έχουν επίσης επανειλημμένα πιέσει για την παροχή ενισχύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και συμπληρωματικές ομοσπονδιακές ενισχύσεις για τους ανέργους, τις οποίες δεν προβλέπει το σχέδιο του McConnell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης