Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tenreyro (ΒοΕ): Ανάκαμψη της οικονομίας μόνον μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς

tags :
Tenreyro (ΒοΕ): Ανάκαμψη  της οικονομίας μόνον μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς
Η Silvana Tenreyro της BoE επισημαίνει ότι η άνοδος των επιτοκίων δεν θα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την αναπτυξιακή δυναμική
H ώθηση στην οικονομία από την πρόοδο όσον αφορά τα εμβόλια COVID-19 θα έρθει μόνον όταν αρχίσουν να διεξάγονται μαζικοί εμβολιασμοί.
Ταυτόχρονα, η BoE θα πρέπει να αποτρέψει η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού για τις επιχειρήσεις να καταστεί απειλή για την οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Bank of England Silvana Tenreyro.
Η Tenreyro δήλωσε ότι η πρόοδος όσον αφορά τα εμβόλια για τον Covid-19 θα μειώσει έναν από τους μεγαλύτερους μεσοπρόθεσμους υφεσιακούς κινδύνους για τις οικονομικές προβλέψεις της BoE, και τα νοικοκυριά ενδέχεται να μεταθέσουν χρονικά τις δαπάνες έως ότου τα εμβόλια διασφαλίσουν την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.
Η Tenreyro είπε ότι θα επιθυμούσε να αποφευχθεί μία αύξηση του κόστους δανεισμού που θα μπορούσε να απειλήσει την ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι που η BoE προσπάθησε να αποτρέψει φέτος αυξάνοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) σε σχεδόν 900 δισ. λίρες (1,20 τρισεκατομμύρια δολάρια).
«Το σκεπτικό μου όσον αφορά την πρόσφατη επέκταση του QE ήταν να μετριάσω τον κίνδυνο τυχόν πιο σφικτές νομισματικές συνθήκες να δυσχεράνουν την επαναφορά του πληθωρισμού στον τεθέντα στόχο», είπε.
«Η άποψή μου είναι ότι η μείωση της αβεβαιότητας όσον αφορά τους εμβολιασμούς, καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να αποφύγουμε αυτούς τους κινδύνους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης