Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Να επιβληθούν υψηλότεροι φόροι για να στηριχθούν τα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ

JPMorgan: Να επιβληθούν υψηλότεροι φόροι για να στηριχθούν τα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ
Ο οίκος χαρακτήρισε «παιδιάστικη» τη διαφωνία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στη Γερουσία για το ύψος του πακέτου μέτρων τόνωσης

Οι Αμερικανοί πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν παιδιά και δεν έχουν κατορθώσει να ψηφίσουν ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβίωση των πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση την πανδημίας δήλωσε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase Jamie Dimon.
«Πρόκειται για παιδιάστικη συμπεριφορά των πολιτικών μας», δήλωσε ο Dimon σχετικά με το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών σχετικά με το ύψος των προς έγκριση δαπανών.
Τα δύο μέρη πρέπει να μοιράσουν απλώς τη διαφορά μεταξύ των ποσών που προτείνουν για το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων, είπε.
«Απλά ολοκληρώστε», είπε, ενώ δεν απέδωσε ευθύνη σε οποιαδήποτε πλευρά για το αδιέξοδο.
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer δήλωσε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ότι αυτός και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nansy Pelosy κάλεσαν επίσημα τον αρχηγό της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell και άλλους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές για διμερείς συνομιλίες σχετικά τα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο McConnell δήλωσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να στοχεύει σε συμφωνία σε θέματα όπου υπάρχει μικρή διαφωνία.

Επιβολή φορολογίας

Ο Dimon υποστήριξε επίσης την επιβολή υψηλότερης φορολογίας για να καλυφθεί το κόστος της δημοσιονομικής επέκτασης.
Εντούτοις σημείωσε ότι η αύξηση των φορολογικών βαρών θα πρέπει να λάβει χώρα με με τρόπο που δεν βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη.
«Φορολογώντας το εισόδημά μου λίγο περισσότερο, αυτό δεν βλάπτει την ανάπτυξη της οικονομίας», είπε.
«Η φορολόγηση του σχηματισμού κεφαλαίου, με την πάροδο του χρόνου, πλήττει την ανάπτυξη.
Πρέπει να έχουμε ένα ανταγωνιστικό διεθνές φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις», κατάληξε.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης