Διεθνή

ΗΠΑ: Ivanka Trump και ο Jared Kushner πιέζουν τον Trump να αποδεχθεί την ήττα του

ΗΠΑ: Ivanka Trump και ο Jared Kushner πιέζουν τον Trump να αποδεχθεί την ήττα του
Δικαστές ήδη έχουν απορρίψει τις προσφυγές του Τrump στις πολιτείες Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Νεβάδα
Να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, πιέζει τον Donald Trump ο σύμβουλος και γαμπρός του Jared Kushner χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, σύμφωνα με το CNN.
Δύο πηγές του καναλιού αναφέρουν πως ο σύζυγος της Ivanka Trump αλλά και η ίδια μίλησαν με τον νυν πρόεδρο, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ για οριστική νίκη του Biden ζητώντας του να αποχωρήσει με υπερηφάνια.
Αν' αυτού, ο Trump συνέχισε να γράφει στο Twitter πως αυτός είναι ο νικητής, αλλά και ότι ακόμη «η κούρσα δεν έχει τελειώσει και δεν θα ξεκουραστώ έως ότου ο αμερικανικό λαός μετρήσει τις έντιμες ψήφους που δικαιούται και που απαιτεί η Δημοκρατία», προαναγγέλλοντας πως θα συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Donald Trump δεν έχει επικοινωνήσει με τον Joe Biden για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Σύμβουλοι του νυν προέδρου αναφέρουν ότι δεν σκοπεύει να αποδεχτεί την ήττα, αν και φαίνεται να διαφωνούν με την τακτική του προέδρου. Μάλιστα, σε ιδιωτικές συζητήσεις έχουν παραδεχθεί ότι οι πιθανότητες που έχει να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών και να παραμείνει στον Λευκό Οίκο είναι μικρές. Ενώ προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη παραδοχή της ήττας του απερχόμενου προέδρου, έχουν ζητήσει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν οι νομικές προσφυγές.
«Το απλό γεγονός είναι ότι οι εκλογές κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει. Ο Joe Biden δεν έχει επικυρωθεί ως νικητής σε καμία πολιτεία, πόσο δε μάλλον στις πολύ αμφίρροπες πολιτείες όπου θα γίνει υποχρεωτική επανακαταμέτρηση ή στις πολιτείες όπου η εκστρατεία μας έχει υποβάλει βάσιμες και νόμιμες νομικές προσφυγές από τις οποίες ενδέχεται να καθοριστεί ο τελικός νικητής», επιμένει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Απορρίπτονται οι προσφυγές Trump

Την ίδια ώρα όμως οι προσφυγές του απορρίπτονται η μια μετά την άλλη καθώς δικαστές ήδη έχουν απορρίψει τις προσφυγές του στις πολιτείες Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Νεβάδα ενώ στην Πενσιλβάνια, δικαστές δέχθηκαν το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων και ζήτησαν να τεθούν στην άκρη κάποιες κάλπες, δίνοντας τους μεγαλύτερη πρόσβαση στην καταμέτρηση. Νομικοί εκτιμούν πάντως, ότι οι προσφυγές του Trump δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών.
«Θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι κάθε ψήφος μετρήθηκε και ζητεί διαφάνεια», τόνισε πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Όταν ανακοινώθηκε η νίκη του Biden, ο Trump βρισκόταν στη Βιρτζίνια στο γήπεδο του γκολφ του, λίγο αργότερα εθεάθη να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο φορώντας ένα καπέλο «Κάντε την Αμερική Ξανά Μεγάλη», με βλοσυρό βλέμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης