Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο Δελχί: Η πιο τοξική μέρα του έτους με ιδιαίτερα πυκνό νέφος

Νέο Δελχί: Η πιο τοξική μέρα του έτους με ιδιαίτερα πυκνό νέφος
Ο συνδυασμός αυτού του νέφους με τον κορωνοϊό, οδηγεί σε ραγδαία άνοδο των αναπνευστικών ασθενειών
Το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα με τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, έζησε την πιο τοξική του ημέρα στις 5 Νοεμβρίου.
Καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, με περισσότερα από 400.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί στην πρωτεύουσα της χώρας, των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αυξήσει τον συναγερμό για τους κινδύνους για την υγεία που ενέχει το νέφος αυτό, με τους γιατρούς να προειδοποιούν για ραγδαία άνοδο των αναπνευστικών ασθενειών.

Κορωνοϊός και μικροσωματίδια μολύνουν το Νέο Δελχί

«Αυτή τη στιγμή στο Δελχί ο κορωνοϊός και η μόλυνση προκαλούν μεγάλη καταστροφή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της ινδικής πρωτεύουσας σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.
Βλέπουμε γύρω μας τον ουρανό καλυμμένο με καπνό και εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η covid-19 επιδεινώνεται, πρόσθεσε.
Τα μικροσωματίδια PM2.5 μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες και το αίμα των ανθρώπων και ενδέχεται να προκαλέσουν καρδιαγγειακές και αναπνευστικές ασθένειες, περιλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Σήμερα (5/11) η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και ποιότητας της ατμόσφαιρας κατέγραψε 4.135 περιστατικά πυρκαγιών σε αγροτικές εκτάσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό της εποχής.
Εξάλλου τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν για ένα ινδουιστικό φεστιβάλ χθες Τετάρτη 4/11 ενέτειναν το πρόβλημα, καταγγέλλουν κάποιοι.
Ο μέσος όρος των μικροσωματιδίων PM2.5 ήταν 370 ανά κυβικό μέτρα αέρα, έναντι 25 που είναι το όριο ασφαλείας που έχει θέσει ο ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης