Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ersoy (Τούρκος υπ. Πολιτισμού): Η UNESCO δεν ενοχλήθηκε που έγινε τζαμί η Αγία Σοφία

Ersoy (Τούρκος υπ. Πολιτισμού): Η UNESCO δεν ενοχλήθηκε που έγινε τζαμί η Αγία Σοφία
Δίχως αποτέλεσμα οι προσπάθειες της Ελλάδας να καταγγείλει την μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί δηλώνει κυνικά ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, επικαλούμενος την UNESCO
Την δική του εκδοχή για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δίνει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, Mehmet Nuri Ersoy καθώς ισχυρίστηκε πως μετά την επιστολή της Λίνας Μενδώνη και της Ελλάδας προς την UNESCO, εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία, όμως εν τέλει αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μετατροπή της σε τζαμί!
Επιπροσθέτως, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Ελλάδα μετέτρεψε την αλλαγή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σε πεδίο καταγγελιών και αντιπαράθεσης, αλλά χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς οι προσπάθειες της χώρας μας, σύμφωνα πάντα με εκείνον, βρέθηκαν στο κενό.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην ειδική επιτροπή για τον προϋπολογισμό στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού ισχυρίστηκε ότι μετά την επιστολή της Λίνας Μενδώνη και της Ελλάδας προς την UNESCO, εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία, αλλά τελικά αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μετατροπή της σε τζαμί.
«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε ειδικά για να ελέγξει την Αγία Σοφία, μετά τις καταγγελίες της Ελλάδας, μου είπε ότι έγινε έλεγχος από εκπροσώπους της UNESCO και δεν τους απασχολεί καθόλου που έγινε τζαμί», δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο Ersoy.
«Το βασικό τους κριτήριο (σσ. της Unesco) είναι να είναι ανοιχτή η Αγία Σοφία για να την επισκέπτονται οι άνθρωποι και να είναι προστατευμένη».
«Μου είπε ότι τηρούνται τα κριτήρια λειτουργίας της (ως τζαμί) και προστασίας της (ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς)», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης