Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Super Typhoon Goni έπληξε τις Ανατολικές Φιλιππίνες με 249 km/h - Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια

Ο Super Typhoon Goni έπληξε τις Ανατολικές Φιλιππίνες με 249 km/h - Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια
Οι Φιλιππίνες μαστίζονται από περίπου 20 τυφώνες και θυελλώδεις καταιγίδες το χρόνο - Τουλάχιστον 10 νεκροί
O Super Typhoon Goni o super Τυφώνας ονόματι Goni έπληξε τις Ανατολικές Φιλιππίνες προκαλώντας μεγάλες καταστροφές καθώς άνεμοι με ταχύτητα με 249 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις επαρχίες Albay και Camarines sur.
Ένας σούπερ τυφώνας, όπως αναφέρουν οι αρχές χτύπησε στις ανατολικές Φιλιππίνες με άγριους ανέμους νωρίς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, προκαλώντας μεγάλες ζημίες σε πόλεις ενώ οδήγησε στην εκκένωση περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας έως και το κεντρικό αεροδρόμιο των Φιλιππίνων.
Ο τυφώνας Goni έπληξε την επαρχία του νησιού των Καταλανουών νωρίς το πρωί με ισχυρούς ανέμους 225 χιλιομέτρων (140 μίλια) ανά ώρα και ριπές 280 χιλιομέτρων ανά ώρα (174 μίλια ανά ώρα) - ισοδύναμο με έναν τυφώνα κατηγορίας 5.
Έπληξε κατοικημένες περιοχές συμπεριλαμβανομένης της Μανίλα της πρωτεύουσας, και οι επαρχίες πρόσφατα είχαν χτυπηθεί από άλλο τυφώνα που έπληξε πριν από μια εβδομάδα και άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς.
Με βάση τον μέχρι στιγμής κυβερνητικό απολογισμό, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται.
Περίπου δύο ώρες αφότου ισχυροί άνεμοι έπληξαν την ξηρά, ο τυφώνας χτύπησε τον Albay με λιγότερο δυνατούς ανέμους, αλλά σημειώθηκαν ριπές 310 χιλιομέτρων την χώρα (193 mph), ανέφεραν οι ειδικοί.
Ο τυφώνας Goni αναμενόταν να χτυπήσει τμήματα του Κουζόν την Κυριακή 1/11/2020 το απόγευμα.
Το μετεωρολογικό πρακτορείο των Φιλιππίνων τόνισε ότι μέσα στις επόμενες 12 ώρες, οι άνθρωποι θα βιώσουν «καταστροφικούς βίαιους ανέμους και έντονες έως καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις».
Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί για πιθανές κατολισθήσεις, μαζικές πλημμύρες, βροχωπτώσεις έως και 5 μέτρα (16 πόδια) και ισχυρούς ανέμους.
Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες στον κόσμο για το 2020, ο Goni έφερε στις μνήμες το τυφώνα Χάιαν τον Νοέμβριο του 2013, που άφησε περισσότερους από 7.300 ανθρώπους νεκρούς και αγνοούμενους, ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά, σάρωσε πλοία στην ενδοχώρα και εκτόπισε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στις κεντρικές Φιλιππίνες .
Το κεντρικό αεροδρόμιο της Μανίλα έκλεισε για 24 ώρες από Κυριακή έως Δευτέρα και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν δεκάδες διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις.
Ο στρατός και η αστυνομία, μαζί με την ακτοφυλακή, έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή.
Εκατοντάδες COVID-19 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και ξενοδοχεία από κέντρα καραντίνας σκηνών.
Οι Φιλιππίνες μαστίζονται από περίπου 20 τυφώνες και θυελλώδεις καταιγίδες το χρόνο.
Βρίσκεται επίσης στο λεγόμενο "Ring of Fire" του Ειρηνικού, όπου οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις είναι κοινές και καθιστούν το φτωχό έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας ένα από τα πιο επιρρεπή σε καταστροφές στον κόσμο.
Ένας ψαράς ασφαλίζει μια βάρκα ως προετοιμασία για τον τυφώνα Goni στη Μανίλα, Φιλιππίνες, 31 Οκτωβρίου 2020. (Φωτογραφία EPA)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης