Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Ο κόσμος αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid -19

Guterres (ΟΗΕ): Ο κόσμος αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid -19
«Η πανδημία του COVID-19 είναι μια μεγάλη παγκόσμια πρόκληση για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα» δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ
O κόσμος εμφανίζεται διχασμένος και  δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στην πρόκληση της καταπολέμησης της πανδημίας Covid -19.
Αυτό δηλώνει ο γενικός γραμματέας του OHE Antonio Guterres προειδοποιώντας ότι απαιτείται συντονισμένη δράση για να αποτραπεί η καταδίκη εκατομμυρίων ανθρώπων στη φτώχεια και την πείνα.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είπε ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα αν οι χώρες είχαν συνεργαστεί για την καταπολέμηση της ασθένειας, η οποία σκότωσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα.
«Η πανδημία του COVID-19 είναι μια μεγάλη παγκόσμια πρόκληση για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, για την πολυμέρεια και για μένα, ως γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Guterres στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa.
«Δυστυχώς, είναι μια δοκιμασία στην μέχρι στιγμής, η διεθνής κοινότητα αποτυγχάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Guterres.
Είπε ότι εάν δεν ληφθούν συντονισμένα μέτρα, «ένας μικροσκοπικός ιός θα μπορούσε να ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την πείνα, με καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια».
Ο Guterres επέκρινε επίσης τις χώρες για την έλλειψη ενότητας στην προσπάθεια επίλυσης άλλων παγκόσμιων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, την Υεμένη και τη Συρία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης