Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo

Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo
Πολλοί συνδέουν την άρνηση του Πάπα με τις επικρίσεις που δέχτηκε το Βατικανό για την ανανέωση διμερούς συμφώνου με την Κίνα
Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo αυτήν την εβδομάδα επειδή ο καθολικός ηγέτης δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς εν μέσω των προεκλογικών εκστρατειών των ΗΠΑ.
Ωστόσο, πολλοί συνδέουν την άρνηση του Πάπα με τις επικρίσεις που δέχτηκε το Βατικανό για την ανανέωση διμερούς συμφώνου με την Κίνα.
Η συμφωνία μεταξύ του Βατικανού και της Κίνας συνάφθηκε πριν από δύο χρόνια, δίνοντας στο Βατικανό λόγο στο διορισμό Κινέζων Καθολικών επισκόπων, και αναμένεται να ανανεωθεί τον Οκτώβριο.
Αλλά το Βατικανό ελπίζει ότι με την αναγνώριση του Πάπα, θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση της εκκλησίας και στη βελτίωση των συνθηκών για τους Καθολικούς μακροπρόθεσμα στην Κίνα.
"Το Βατικανό θέτει σε κίνδυνο την ηθική του εξουσία εάν ανανεώσει τη συμφωνία", έγραψε ο Pompeo στο Twitter, αναφέροντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης