Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iταλία - Δημοψήφισμα: «Ναι» στη μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών - Η κεντροδεξιά ηγείται στις περισσότερες περιφέρειες

Iταλία - Δημοψήφισμα: «Ναι» στη μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών - Η κεντροδεξιά ηγείται στις περισσότερες περιφέρειες
Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές επί πραγματικών ψήφων, το «ναι» στη μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών από 945 σε 600, αγγίζει το 66,7% στην Ιταλία
Στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ιταλία, για το δημοφήφισμα που αφορά την μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών, την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και σχεδόν χιλίων δημοτικών συμβουλίων της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές επί πραγματικών ψήφων, το «ναι» στη μείωση των βουλευτών και γερουσιαστών από 945 σε 600, αγγίζει το 66,7%.
Παράλληλα, τα exit poll των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν ότι στο Βένετο προηγείται με μεγάλη διαφορά ο υποψήφιος της Λέγκα και νυν περιφερειάρχης Λούκα Τζάια. Το ίδιο ισχύει για τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Vicenzo De Luca.
Σε ό,τι αφορά την καθοριστική μάχη της Τοσκάνης, ο προοδευτικός υποψήφιος Eugenio Janni, προηγείται, με διαφορά τριών μονάδων, της υποψήφιας της Λέγκα, Suzanna Ceccardi.
Σύμφωνα πάντα με τα exit poll, η συντηρητική παράταξη έχει σαφές προβάδισμα στην περιφέρεια Μάρκε, της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και στη Λιγουρία, με κύρια πόλη τη Γένοβα.
Στην Απουλία, τέλος, με πρωτεύουσα το Μπάρι, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των δυο παρατάξεων, έχουν, προς το παρόν, τα ίδια ακριβώς ποσοστά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης