Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Γερμανία ο Navalny - Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου το αεροπλάνο που τον μεταφέρει

Στη Γερμανία ο Navalny - Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου το αεροπλάνο που τον μεταφέρει
Μεταφέρθηκε στη Γερμανία ο Navalny και θα εισαχθεί σε νοσοκομείο
Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου προσγειώθηκε το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή ασθενών που μεταφέρει τον επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny,  ο οποίος βρίσκεται σε κώμα και θα εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Το ιδιωτικό αεροπλάνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου που παρέχει πληροφορίες πτήσης αεροσκαφών Flightradar24, είχε απογειωθεί από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία και προσγειώθηκε γύρω στις 08:47 τοπική ώρα (09:47 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Τέγκελ, στο βορειοδυτικό τμήμα του Βερολίνου.
Ο Alexei Navalny είχε διακομιστεί στο αεροδρόμιο του Ομσκ με ασθενοφόρο και το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε απογειώθηκε δύο ώρες αργότερα, διευκρίνισε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν εκεί.
Η Kira Yarmysh , εκπρόσωπος του Navalny , δήλωσε ότι η σύζυγός του Yulia βρισκόταν μαζί του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Alexei Navalny, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη 20/8 ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Σιβηρία στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο και εξέφρασαν στη συνέχεια το φόβο ότι οι αρχές μπορεί να επιχειρούσαν να καλύψουν τα στοιχεία για τον λόγο που αρρώστησε.
Σημειώνεται ότι αρχικά το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Ομσκ στο οποίο νοσηλευόταν είχε δηλώσει την Παρασκευή 21/8 ότι ήταν ακόμη πολύ ασταθής η κατάσταση της υγείας του Navalny για να μπορεί να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη χώρα, αφού είχε βελτιωθεί ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως αργότερα δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε αυτό, αφού οι Γερμανοί γιατροί που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν έκριναν ότι ήταν σε θέση να μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γερμανία.
 Πάντως, σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας, μετά την μεταφορά του σήμερα με αεροπλάνο-ασθενοφόρο από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας στο Βερολίνο, όπου θα νοσηλευτεί, όπως δήλωσε ο ακτιβιστής Γιάκα Μπίζιλτς στην γερμανική εφημερίδα Bild.
«Η κατάσταση του Navalny ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά την προσγείωση" του αεροπλάνου», ανέφερε ο ίδιος στην Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης