Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θρίαμβος, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση για το Κρεμλίνο

Ρωσία: Θρίαμβος, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση για το Κρεμλίνο
Υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης ψήφισε το 77,92% των Ρώσων, ενώ το «όχι» συγκέντρωσε μόλις το 21,7%, στην τελική καταμέτρηση και με τη συμμετοχή να φτάνει στο 65%
Το Κρεμλίνο θεωρεί «αναμφίβολα θρίαμβο» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση που δίνει το δικαίωμα στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να παραμείνει στην εξουσία εως το 2036.
«Στην ουσία, de facto διεξήχθη ένα θριαμβευτικό δημοψήφισμα για την εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρο Πούτιν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov.
Υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης ψήφισε το 77,92% των Ρώσων, ενώ το «όχι» συγκέντρωσε το 21,7%, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων και επίσημους αριθμούς της Εκλογικής Επιτροπής.
Η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 65%.
Κατά την άποψη του Peskov «ήταν εύκολο να προβλεφθεί το υψηλό ενδιαφέρον για το θέμα των συνταγματικών τροπολογιών, το οποίο οφείλεται στην μεγάλη κοινωνική συμμετοχή που παρατηρήθηκε κατά την διαδικασία της διατύπωσης των τροπολογιών». Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παραδέχθηκε ότι «η τόσο υψηλή συμμετοχή και το υψηλότατο επίπεδο υποστήριξης, τα οποία σήμερα έχουν ήδη καταγραφεί, ήταν πολύ δύσκολο να προβλεφθούν».
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου αναφερόμενος στην υλοποίηση των αλλαγών που προβλέπει η συνταγματική αναθεώρηση, υπέρ των οποίων ψήφισαν οι Ρώσοι, παρατήρησε ότι «αυτό είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας, το άμεσο μέλλον της χώρας».
Ο Peskov είπε ότι είναι αδύνατο να πει, πότε ακριβώς οι Ρώσοι θα νοιώσουν αυτές τις αλλαγές στην ζωή τους.
«Το ότι σήμερα οι Ρώσοι υποστήριξαν σε τόσο μεγάλο βαθμό όλες τις πρωτοβουλίες για την συνταγματική αναθεώρηση, είναι κάτι που θα αποτελέσει το θεμέλιο για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας μας», δήλωσε ο Peskov.
Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στο ερώτημα, ποιες μεταρρυθμίσεις θα ξεκινήσουν άμεσα.
«Αναμφίβολα, αυτό θα αιτήσει και νομοθετικές πρωτοβουλίες, γι αυτό τον λόγο μπροστά μας υπάρχει ένα μεγάλο έργο» διευκρίνιζε ο Peskov.
Οι επικριτές του Κρεμλίνου υποστηρίζουν ότι η συνταγματική αναθεώρηση επινοήθηκε για να δώσει την δυνατότητα στον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία, ενώ την χαρακτηρίζουν ως συνταγματικό πραξικόπημα.
Το Κρεμλίνο αντίθετα ισχυρίζεται ότι η συνταγματική αναθεώρηση ήταν αναγκαία για να ενισχυθεί ο ρόλος του κοινοβουλίου, να βελτιωθεί η κοινωνική πολιτική και η κρατική διοίκηση καθώς και για να ενισχυθούν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης