Διεθνή

Trump: Αν χάσω τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020, θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα

Trump: Αν χάσω τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020, θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα
«Ασφαλώς, εάν δεν νικήσω, δεν θα νικήσω» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump 
Πως θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα εάν χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Joe Biden, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Trump ενδέχεται να αρνηθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.
«Ασφαλώς, εάν δεν νικήσω, δεν θα νικήσω.
Αυτό που εννοώ, ξέρετε, είναι ότι θα συνεχίσω και θα κάνω άλλα πράγματα» διαβεβαίωσε ο Donald Trump σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Channel.
Δεν παρέλειψε δε να εξαπολύσει και κάποιες προσβολές κατά του ανθυποψηφίου του, κάνοντας μνεία σε κάποιες γκάφες στις οποίες είχε υποπέσει αλλά και σε κάποιες πτώσεις που είχε ο Biden.
«O Joe έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο στο υπόγειό του και δεν βγαίνει έξω…» είπε σκωπτικά ο Donald Trump.
Καθώς η κούρσα μεταξύ του Trump και του Biden εντείνεται εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, οι δύο πολιτικοί υποστηρίζουν ότι η αντίπαλη πλευρά σκοπεύει να «κλέψει» τη νίκη.
Ο Biden, που προηγείται του Trump στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο με προθυμία αν χάσει τον Νοέμβριο και πως θα επιχειρήσει να «κλέψει» τις εκλογές.
Μάλλον θα τον συνοδέψει ο στρατός, προσέθεσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος.
Βέβαια, ο πρώην αντιπρόεδρος δεν εξήγησε με ποιον τρόπο πιστεύει πως ο Trump θα καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο.
Να σημειωθεί πως ο Donald Trump είχε κερδίσει το σώμα των εκλεκτόρων με σαφή διαφορά το 2016, αλλά έχασε στη Λαϊκή Ψήφο με διαφορά περίπου 3 εκατομμυρίων ψήφων.
Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο Fox News υπονοούν ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως δεν το είπε σαφώς.
Mάλιστα, δήλωσε πως σε περίπτωση που χάσει αυτή θα είναι μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για την πατρίδα.
Πάντως, και ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του, Tim Morto, διαβεβαίωσε στις 11 Ιουνίου 2020 πως ο Trump θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης