Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yeni Safak: Στις 2 Ιουλίου η δικαστική απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Yeni Safak: Στις 2 Ιουλίου η δικαστική απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στις 2 Ιουλίου αναμένεται η δικαστική απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
Στις 2 Ιουλίου αναμένεται να ληφθεί η δικαστική απόφαση για το μέλλον της Αγιάς Σοφιάς και το εάν θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.
Για το αίτημα αναμένεται να αποφανθεί το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν η προσφυγή γίνει δεκτή τότε θα ξεκινήσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζάμι καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.
​Το δημοσίευμα περιγράφει αναλυτικά κι άλλες προσφυγές που έχει καταθέσει στο παρελθόν ο συγκεκριμένος σύλλογος με στόχο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλούμενος, κάθε φορά, διαφορετικά ζητήματα. Ωστόσο, όλες οι πρόσφυγες είχαν απορριφθεί από το δικαστήριο.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης