Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία και Ρωσία πιέζουν για μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου - Πιθανή συνεδρίαση του OPEC+ εντός της εβδομάδας

Σαουδική Αραβία και Ρωσία πιέζουν για μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου - Πιθανή συνεδρίαση του OPEC+ εντός της εβδομάδας
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πιέζουν για παράταση στις μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου
Πιέσεις για ενός μήνα παράταση στις μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου ασκούν Σαουδική Αραβία και Ρωσία ασκούν Σαουδική Αραβία και Ρωσία.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται ενός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του OPEC+ για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, αν και η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι για τις 9-10 Ιουνίου.
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες, ανακάμπτοντας από μια δραματική υποχώρηση τον Απρίλιο, με το WTI να κινείται σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Το θετικό κλίμα στην αγορά ενισχύεται από την αισιοδοξία σχετικά με μια οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα, αλλά και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Ο Martijn Rats από την Morgan Stanley δήλωσε στο CNBC ότι η προσφορά πετρελαίου είχε προσαρμοστεί «πολύ, πολύ γρήγορα» προκειμένου να συμβάλλει στην εξισορρόπηση της αγοράς.
«Αρκετή από αυτή την προσαρμογή στην προσφορά έχει προκύψει από τον OPEC.
Οπότε εάν ο OPEC χαλαρώσεις αυτές τις μειώσεις, ρίξει περισσότερα βαρέλια πετρελαίου στην αγορά, θα μπορούσαμε πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε σε μια πιο αδύναμη κατάσταση» επεσήμανε ο Rats και συμπλήρωσε «γνωρίζουμε ότι οι τιμές μπορούν να γίνουν ακραία χαμηλές σε αυτή την αδύναμη κατάσταση.
Οπότε από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό ο OPEC να αντιπροσωπεύει ένα σχετικά συνεκτικό και ενιαίο μέτωπο.
Αρκετά συχνά, με αυτές τις συμφωνίες για την παραγωγή, εάν μόνο ένας ή δύο ή τρεις παίκτες αρχίσουν να αποκλίνουν τότε αυτό το μέτωπο διασπάται.
Έτσι είναι σημαντικό ο OPEC να συνεχίσει να επιδεικνύει έναν βαθμό συνοχής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης