Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέο «άλμα» καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Μάιο 2020, στις 51 μονάδες

Γερμανία: Νέο «άλμα» καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Μάιο 2020, στις 51 μονάδες
Τα στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω ανάκαμψη σημειώνει ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) που αφορά τη Γερμανία για τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (19/5), ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες, έναντι 28,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 30 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τα χαμηλά δέκα ετών στα οποία είχε υποχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο, και συγκεκριμένα στις -49,5 μονάδες.
Image

Ωστόσο, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση για τη Γερμανία κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις -93,5 μονάδες, έναντι -91,5 μονάδων τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις -91,5 μονάδες.
Όσον αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης, ο αντίστοιχος δείκτης οικονομικού κλίματος κατέγραψε «άλμα» στις 46 μονάδες, έναντι 25,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -95 μονάδες.
«Η αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας από το καλοκαίρι και μετά αυξάνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να καταγράψει επιτάχυνση ξανά το τέταρτο τρίμηνο του 2020».
Ο κ. Wambach διευκρίνισε ωστόσο ότι «η διαδικασία ανάκαμψης θα διαρκέσει πολύ», ενώ υπογράμμισε ότι «το 2020 η οικονομική παραγωγή θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης