Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Όλα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019

tags :
ΠΟΥ: Όλα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019
Δεν πρόκειται για ιό που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας πως δεν προκύπτει ότι ο ιός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.
«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε  κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού.
Είναι πιθανό ότι ο ιός προέρχεται από ζώο.
Δεν είναι ξεκάθαρο το πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους αλλά «σίγουρα» υπήρξε ένα ενδιάμεσο ζώο – ξενιστής» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Fadela Chaib.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είπε ότι η κυβέρνηση του προσπαθεί να βρει εάν ο ιός προήλθε από κάποιο εργαστήριο στην Wuhan, στην πόλη της κεντρικής Κίνας από όπου ξέσπασε η πανδημία.
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες διάφοροι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεις – Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία – αφήνουν σαφή υπονοούμενα κατά της κινεζικής κυβέρνησης ότι υπάρχουν πολλά «σκοτεινά σημεία» στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας, κατηγορώντας την ότι δεν έπραξε όσα έπρεπε για τον περιορισμό της και ότι δεν ενημέρωσε έγκαιρα τη διεθνή κοινότητα.
Χθες Δευτέρα 20/4 η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel κάλεσε την κυβέρνηση της Κίνας να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διαφανής όσον αφορά «τη γένεση» του νέου κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης