Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin: Κοντά σε συμφωνία για το νομοσχέδιο – απάντηση στον κορωνοϊό

Mnuchin: Κοντά σε συμφωνία για το νομοσχέδιο – απάντηση στον κορωνοϊό
Διακομματική συναίνεση στις ΗΠΑ για τις επιπτώσεις της πανδημίας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο βρίσκονται πολύ κοντά σε μία συμφωνία για ένα νέο νομοσχέδιο με τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία σήμερα και ελπίζω να το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Mnuchin σε συνέντευξή του στο CNN.
Ο Mnuchin τόνισε ότι άλλα 300 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να είναι επαρκή ως δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις..
Η χρηματοδότηση για τις Πολιτείες δεν θα συμπεριληφθεί στο ενδιάμεσο νομοσχέδιο χρηματοδότησης.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό, πως έχει τη συναίνεση των Δημοκρατικών ως προ τη δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.
Μια συμφωνία ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς  θα τερματίσει ένα αδιέξοδο που διήρκεσε περισσότερο από μια εβδομάδα μετά από το αίτημα του προέδρου Donald Trump για προσθήκη 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα πρόγραμμα δανείων μικρών επιχειρήσεων.
Το Κογκρέσο υιοθέτησε το εν λόγω πρόγραμμα τον περασμένο μήνα ως μέρος ενός σχεδίου οικονομικής βοήθειας 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά έχει ήδη εξαντληθεί.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποσχέθηκε 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, που υπέστησαν πλήγμα από το lockdown.
«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία», δήλωσε και η Nancy Pelosi, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης