Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Είναι ασαφές αν οι ιαθέντες ασθενείς από Covid-19 έχουν ανοσία σε μια νέα μόλυνση ή εκ νέου ενεργοποίηση του ιού

ΠΟΥ: Είναι ασαφές αν οι ιαθέντες ασθενείς από Covid-19 έχουν ανοσία σε μια νέα μόλυνση ή εκ νέου ενεργοποίηση του ιού
Δεν είναι σίγουρο ότι ο ιαθείς ασθενής, έχει ανοσία σε μια δεύτερη μόλυνση από τον Covid-19, ή δεν μπορεί να αναζωπυρωθεί η μόλυνση, δηλώνουν επιστήμονες του ΠΟΥ
Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαίωσαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 13 Απριλίου, πως είναι ασαφές αν οι ιαθέντες ασθενείς από τον κορωνοϊό έχουν πλήρη ανοσία και δεν μπορούν να ξανανοσήσουν.
Οι αξιωματούχοι της ΠΟΥ δήλωσαν επίσης, ότι δεν έχουν όλοι οι ιαθέντες ασθενείς από τον κορωνοϊό, τα αντισώματα για να καταπολεμήσουν μια δεύτερη μόλυνση, θέτοντας ευθέως σε αμφισβήτηση το εάν οι ασθενείς αναπτύσσουν ή όχι ανοσία μετά την επιβίωση του Covid-19.
"Όσον αφορά την αποκατάσταση και στη συνέχεια την εκ νέου μόλυνση, πιστεύω ότι δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτό.
Είναι άγνωστο ", δήλωσε ο Δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, σε συνέντευξη τύπου σήμερα Δευτέρα 13 Απριλίου.
Μια προκαταρκτική μελέτη των ασθενών στη Σαγκάη, διαπίστωσε ότι ορισμένοι ασθενείς δεν είχαν «ανιχνεύσιμα αντισώματα», ενώ άλλοι είχαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση, δήλωσε η Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής επιστήμονας του WHO για τον Covid-19.
Το αν οι ασθενείς που είχαν ισχυρή απόκριση αντισωμάτων απέκτησαν και ανοσία σε μια δεύτερη μόλυνση είναι μια "ξεχωριστή ερώτηση", πρόσθεσε, που χρήζει απάντησης.
Περισσότεροι από 300.000 από τα 1,87 εκατομμύρια κρούσματα ανά τον κόσμο έχουν ανακάμψει, σημειώνουν αξιωματούχοι του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα από αυτούς τους ασθενείς για να κατανοήσουν την ανταπόκριση αντισωμάτων τους, εάν έχουν αποκτήσει ανοσία και για πόσο καιρό.
"Αυτό είναι κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε καλύτερα, ποια είναι η αντίδραση των αντισωμάτων που δίνει ανοσία" δήλωσε η Van Kerkhove.
Ο Ryan δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν σχετικά και με το εάν ο ιός μπορεί να επανενεργοποιηθεί μετά την ανάρρωση του ασθενούς και τον αρνητικό έλεγχο για Covid-19.
"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να δούμε την επανενεργοποίηση της μόλυνσης, είτε με την ίδια μόλυνση είτε με άλλο μολυσματικό παράγοντα", δήλωσε.
Σε γενικές γραμμές, "υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ιογενών λοιμώξεων όπου κάποιος δεν καθαρίζει τον ιό εξ ολοκλήρου από το σύστημά του".
Μερικοί ασθενείς μπορούν επίσης να καθαρίσουν την κύρια λοίμωξη αλλά να αναπτύξουν δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη, είπε.

Ν.Κορέα: Θετικοί και πάλι στον ιό 116 άνθρωποι

Η ανακοίνωση αυτή του ΠΟΥ έρχεται λίγο αφότου η Νότια Κορέα ανέφερε σήμερα πως τουλάχιστον 116 άνθρωποι που είχαν θεραπευθεί από τον νέο κορωνοϊό βρέθηκαν και πάλι θετικοί, αν και αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι θα εξετάσουν σύντομα το ενδεχόμενο χαλάρωσης των αυστηρών συστάσεων που αποσκοπούν στην αποτροπή νέων ξεσπασμάτων της επιδημίας.
Η Νότια Κορέα κατέγραψε μόλις 25 νέα κρούσματα σήμερα, όμως η αύξηση των "επανεργοποιημένων" ασθενών προκάλεσε ανησυχίες καθώς η χώρα επιδιώκει να εξαλείψει τη μόλυνση.
Αξιωματούχοι εξακολουθούν να ερευνούν την αιτία των προφανών αυτών υποτροπών.
Όμως ο Τζέονγκ Έουν-κιεόνγνκ, διευθυντής των Κορεατικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC), έχει πει πως είναι πιο πιθανό ο ιός να έχει επανεργοποιηθεί από το να έχουν ξαναμολυνθεί οι ασθενείς.
Άλλοι ειδικοί λένε ότι ελαττωματικά τεστ μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο ή ότι υπολείμματα του ιού μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών αλλά να μην είναι μεταδοτικά ή επικίνδυνα για τον ξενιστή ή τους άλλους.
Τα 116 περιστατικά είναι υπερδιπλάσια από τα 51 αντίστοιχα που είχε καταγράψει η Νότια Κορέα πριν από μία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης