Διεθνή

Αφγανιστάν: Πρόθυμοι για 10ήμερη εκεχειρία και συνομιλίες με την κυβέρνηση οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Πρόθυμοι για 10ήμερη εκεχειρία και συνομιλίες με την κυβέρνηση οι Ταλιμπάν
Εφόσον υπάρξει συμφωνία κατά τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Έτοιμοι να εφαρμόσουν μια 10ήμερη κατάπαυση πυρός με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, να περιορίσουν τις επιθέσεις κατά των αφγανικών δυνάμεων και να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου με την αφγανική κυβέρνηση εμφανίζονται οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν σε περίπτωση που καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Αμερικάνους κατά τη διάρκεια συνομιλιών στη Ντόχα του Κατάρ.
Σύμφωνα με το Reuters, εάν σε αυτές τις συνομιλίες υπάρχει συμφωνία, τότε θα αναζωπυρωθούν οι ελπίδες για μια μακροπρόθεσμη λύση στη σύρραξη στο Αφγανιστάν.
Σημειώνεται πως τόσο την Τετάρτη 15/1 όσο και χθες Πέμπτη 16/1 διαπραγματευτές από τις ΗΠΑ και τους Ταλιμπάν συναντήθηκαν και συζήτησαν σχετικά με την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.
Όπως ανέφεραν και οι δύο πλευρές, οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται πως οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ταλιμπάν σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου που κρατά εδώ και 18 χρόνια διεκόπησαν ξαφνικά τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump ύστερα από τον θάνατο ενός Αμερικάνου στρατιώτη από επίθεση των Ταλιμπάν, επανεκκίνησαν το Νοέμβριο, αλλά τερματίστηκαν εκ νέου ύστερα από επίθεση αυτοκτονίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης