Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Νεκρός Αμερικάνος στρατιώτης από επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Νεκρός Αμερικάνος στρατιώτης από επίθεση των Ταλιμπάν
Συνολικά 12 Αμερικάνοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 2019
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τον θάνατο ενός στελέχους των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, το οποίο, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε «κατά την άσκηση των καθηκόντων του».
Η αμερικανική διοίκηση δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, όπως το όνομα και τον βαθμό του θανόντος, κατά την πάγια πρακτική των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων ωσότου ενημερωθούν οι οικείοι των πεσόντων.
Τουλάχιστον δώδεκα αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν εντός του 2019.
Στη χώρα αυτή βρίσκονται περίπου 20.000 ξένοι στρατιωτικοί που εκπαιδεύουν, βοηθούν και συμβουλεύουν τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις.
Μέρος των αμερικανικών τμημάτων διεξάγει επίσης «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τον θάνατο αυτό με τον εκπρόσωπο τους – σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο - να αναφέρει πως οι Ταλιμπάν «ανατίναξαν αμερικανικό όχημα στην περιοχή Σαρ Ντάρα της Κουντούζ» το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.
Ο θάνατός του αμερικανού στρατιωτικού σημειώθηκε σε μια συγκυρία που ΗΠΑ και Ταλιμπάν προσπαθούν να κλείσουν μια ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτρέψει να αποσυρθεί μέρος των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Trump είχε διακόψει τον περασμένο Σεπτέμβριο το διάλογο με τους Ταλιμπάν, ύστερα από επίθεση τους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένας Αμερικανός στρατιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης