Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Έτοιμοι για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών δηλώνουν οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Έτοιμοι για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών δηλώνουν οι Ταλιμπάν
Μια μέρα μετά την επίσκεψη Trump
Έτοιμοι για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στο Αφγανιστάν δηλώνουν οι Ταλιμπάν λίγες ώρες μετά την αιφνίδια επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump στα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή.
Σε δηλώσεις του ο Trump, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι οι Ταλιμπάν θα συμφωνούσαν σε μια εκεχειρία που θα έβαζε τέλος σε έναν πόλεμο 18 ετών.
«Οι Ταλιμπάν θέλουν μια συμφωνία και εμείς συνομιλούμε μαζί τους» είπε ο Trump, αναφέροντας πως οι Ταλιμπάν τάσσονται υπέρ μιας εκεχειρίας.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabihullah Mujahid υποστήριξε πως «είμαστε έτοιμοι να ξαναρχίσουμε τις συνμομιλίες».
«Η στάση μας παραμένει η ίδια.
Εάν αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες,  θα επαναληφθούν από το σημείο που σταμάτησαν» είπε μιλώντας στο Reuters ο Zabihullah Mujahid.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump είχε βάλει τέλος στις συνομιλίες τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανάληψη ευθύνης από τους Ταλιμπάν μιας βομβιστικής επίθεσης που άφησε πίσω της 12 νεκρούς, ανάμεσα τους και έναν Αμερικανό στρατιώτη, στην Καμπούλ.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αφγανιστάν 13.000 Αμερικάνοι στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης