Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματοκύλισμα στο Ιράκ – Δέκα διαδηλωτές νεκροί από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας

tags :
Αιματοκύλισμα στο Ιράκ – Δέκα διαδηλωτές νεκροί από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στρέφονται κατά της πολιτικής ελίτ που κυβερνά την χώρα από την πτώση του Saddam Hussein
Δίχως τέλος είναι το αιματοκύλισμα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράκ καθώς άλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας.
Όπως έγινε γνωστό, οι 6 σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη και οι 4 στη Βασόρα ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στη γέφυρα Σουχάντα, στο κέντρο της Βαγδάτης, ενώ πυρά χρησιμοποιήθηκαν κατά πολιτών που συμμετείχαν σε πολυήμερη καθιστική διαμαρτυρία στη Βασόρα.
Οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά της πολιτικής ελίτ που κυβέρνησε και κυβερνά την χώρα από την πτώση του Saddam Hussein το 2003.
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, κυρίως άνεργοι νέοι, διαμαρτύρονται για την έλλειψη θέσεων εργασίας, για τις χρόνιες ελλείψεις νερού και αξιόπιστης ηλεκτροδότησης, για τις ανεπάρκειες των συστημάτων υγείας και παιδείας, για τη διαφθορά και απαιτούν το πολιτικό σύστημα να αλλάξει εκ βάθρων ενώ η κυβέρνηση του Ιράκ μοιάζει αδύναμη να διαχειριστεί το ζήτημα.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις αρχές Οκτωβρίου, τουλάχιστον 260 άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης