Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - μήνυμα: Το 31% προτιμά τον Merz για ηγέτη του CDU έναντι 19% της Kramp - Karrenbauer

Δημοσκόπηση - μήνυμα: Το 31% προτιμά τον Merz για ηγέτη του CDU έναντι 19% της Kramp - Karrenbauer
Καθώς η οικονομία επιβραδύνεται και η Kramp-Karrenbauer, νυν υπουργός Άμυνας δεν κερδίζει έδαφος, το CDU δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα θετική κατάσταση
Οι περισσότεροι Γερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον Friedrich Merz ως επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) από τη σημερινή ηγέτιδα του κόμματος Annegret Kramp - Karrenbauer,  την προστατευόμενη της καγκελαρίου Angela Merkel, σύμφωνα με έρευνα της Emnid για την Bild της Κυριακής.
Ο Merz, τον οποίο προώθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, είναι δημοφιλής στα μέλη του CDU που θέλουν να στρέψουν το κόμμα πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα όσον αφορά στην οικονομία και το μεταναστευτικό.
Περίπου το 31% των ερωτηθέντων προτιμά τον Merz ως ηγέτη του κόμματος και πιθανό διάδοχο της Merkel, όταν αποχωρήσει πριν από τις επόμενες εκλογές το 2021, έναντι 19% της Kramp-Karrenbauer.
Πριν από ένα χρόνο, η Kramp-Karrenbauer, κέρδισε τον Merz στις εσωκομματικές εκλογές με 33% -28%.
Καθώς η οικονομία επιβραδύνεται και η Kramp-Karrenbauer, νυν υπουργός Άμυνας δεν κερδίζει έδαφος, το CDU δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα θετική κατάσταση.
Την προηγούμενη Κυριακή ηττήθηκε στις εκλογές από την ακροδεξιά AfD στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας.
Στην δημοσκόπηση της Emnid, το 53% δήλωσε ότι η θέση του CDU ως κυρίαρχου εθνικού κόμματος κινδυνεύει, παρομοιάζοντας τις προοπτικές του με την κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), του μικρότερου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού της Merkel.
Το CDU κατέγραψε 27% σε έρευνα της Bild, με το SPD στο 16% και την AfD στο 15%.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης