Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ):Αντιδρά στο αίτημα των Δημοκρατικών να εξεταστούν υπάλληλοι του State Department για την Ουκρανία

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ):Αντιδρά στο αίτημα των Δημοκρατικών να εξεταστούν υπάλληλοι του State Department για την Ουκρανία
"Θα προστατεύσω τους υπαλλήλους από τον εκφοβισμό" λέει ο Pompeo
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Mike Pompeo αντιδρά στο αίτημα των Δημοκρατικών να εξεταστούν πέντε πρώην και νυν υπάλληλοι του State Department για την υπόθεση της Ουκρανίας, λέγοντας ότι μπορούσε να θεωρηθεί ως προσπάθεια εκφοβισμού.
"Ανησυχώ για τις πτυχές του αιτήματος της επιτροπής. Μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο ως προσπάθεια εκφοβισμού, κακοποίησης και αθέμιτης μεταχείρισης διακεκριμένων επαγγελματιών του ΥΠΕΞ", έγραψε στο twitter του ο Mike Pompeo.
Τόνισε επίσης πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αποτρέψει και να εκθέσει αυτές τις "προσπάθειες εκφοβισμού των πραγματικά αφοσιωμένων επαγγελματιών".
Εν τω μεταξύ ο Pompeo συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο Ουκρανός ομόλογός του Volodymyr Zelensky, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της σήμερα 30/9, η Wall Street Journal.
Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία του Ιουλίου 2019 βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης