Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προβάδισμα των Σοσιαλιστών του Sanchez αλλά χωρίς αυτονομία στις εκλογές του Νοεμβρίου

Reuters: Προβάδισμα των Σοσιαλιστών του Sanchez αλλά χωρίς αυτονομία στις εκλογές του Νοεμβρίου
Τα δύο βασικά παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν στο πολιτικό τοπίο της Ισπανίας από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα επανέρχονται δυναμικά 
Προβάδισμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Pedro Sanchez αλλά χωρίς αυτοδυναμία, στις εκλογές στις 10 Νοεμβρίου δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα (22/9) στον ισπανικό Τύπο.
Η δημοσκόπηση του GAD3 για την εφημερίδα Vanguardia, δείχνει τους Σοσιαλιστές ενισχυμένους με 11 έδρες φτάνοντας τις 134 από τις 176 που απαιτούνται για αυτοδύναμη κυβέρνηση ενώ οι Podemos φαίνεται ότι χάνουν 5 έδρες με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετες οι έδρες των Σοσιαλιστών εάν αποφασίσουν να συνεργαστούν μαζί τοςυ δημιουργώντας ένα αριστερό μπλοκ.
«Άλλωστε», σχολιάζει η εφημερίδα «Σοσιαλιστές και Unidas Podemos δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές του Απριλίου, παρά τους μήνες συνομιλιών».
Η δεύτερη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην El Pais, καταλήγει σε παρόμοια αποτελέσματα, με τους Σοσιαλιστές και το Λαϊκό (PP) κόμμα να κερδίζουν έδαφος από τα μικρότερα κόμματα Unidas Podemos, Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox.
Έτσι, τα δύο βασικά παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν στο πολιτικό τοπίο της Ισπανίας από τότε που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στη χώρα τη δεκαετία του 1970 - το Σοσιαλιστικό και το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα - φαίνεται ότι θα είναι οι μεγάλοι νικητές των εκλογών του Νοεμβρίου.
Αυτό είναι εις βάρος των νέων κομμάτων που προέκυψαν μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση στις αρχές της δεκαετίας, όπως το πολύ αριστερό Unidas Podemos, ο κεντροδεξιό Ciudadanos και η «έκπληξη» των τελευταίων μηνών το ακροδεξιό Vox που κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στη Βουλή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά την πολιτική κρίση στην Ισπανία, η οικονομία της είναι σε καλή κατάσταση με τον Οίκο αξιολόγησης S&P να αυξάνει την πιστοληπτική της ικανότητα από Α- σε Α λόγω της ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης